Csó-tó kör, némi TÖKölés után

Rémisztően jó programokra várta a sportolni vágyókat a Kanizsai Futóklub. A résztvevők töklámpást faragtak, majd a Csó-tó környékén rótták – korosztálytól függően – a métereket, kilométereket.

Idén sem érkeztek üres kézzel a résztvevők a Kanizsai Futóklub TÖKös programjára. A halloweeni tökökből sorra születtek a lámpások.


Számtalan variációban készültek a töklámpások (Fotó: Jancsi László)

A legötletesebbeket díjazták, ahogy azokat az ijesztő jelmezeket is, amelyekre kivételesen lecserélték hagyományos futófelszerelésüket a klubtagok. A halloween mellett a csapat egy születésnapot is megünnepelt.

– Nagyon megleptek vele, abszolút nem számítottam erre. Főleg arra, hogy a szülinapomra külön futást is szerveznek – de persze, ezt csak viccből mondom… Egyébként a 26. életévemet töltöm be a mai napon – árulta el kérdésünkre Magyar Roland.

A közösség tagjai nem csak jó időben hódolnak szenvedélyüknek: töretlen lelkesedéssel vesznek részt a klub őszi-téli programjain, amelyekből az elmúlt időszakban sem volt hiány.

– Volt az óraátállítás, amelyet mi úgy használtunk ki, hogy 2 óra 5 perckor elindultunk a plázától, ahová a körünk után 2 óra 1 perckor megérkeztünk. Ez, ugye, úgy lehetséges, hogy közben az órát visszahajtják, így érkezhetünk meg hamarabb annál, mint hogy elindulnánk. Ilyenkor nagyon figyelni kell, nehogy hamarabb megérkezzünk, mint hogy látnánk magunkat elindulni, mert az a világegyetem összeomlásához vezetne, ahogy azt a Vissza a jövőbe című filmből tudhatjuk. Ezen a programunkon kívül szerveztünk egy őszi futást, Homokkomáromban voltunk terepfutáson – sorolta Léhart Zoltán alelnök.


Sokan kifestve, parókában vagy komplett jelmezben futották körbe a Csónakázó-tavat (Fotó: Jancsi László)

A hűvös időben elengedhetetlen volt az alapos bemelegítés. A gyerekeknek, családoknak meghirdetett halloweeni futamon egy rövidebb távot kellett megtenni, a többiekre a csaknem 5 kilométeres, és ezúttal rémisztően jó meglepetésekkel felturbózott Csó-tó kör várt.