Dicséretes küzdelemben

Az NB III Nyugati csoportjában negyedik helyen álló FC Nagykanizsa együttese a tabellán a kör előtt közvetlenül mögötte álló Ménfőcsanakhoz látogatott és egy hajtós, küzdelmes meccsen ért el 1-1-et.

Herold Trans Ménfőcsanak ESK (6.) – FC Nagykanizsa (4.) 1-1 (0-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 15. forduló. Ménfőcsanak, 300 néző. Jv.: Gaál Á. (Nagy M., Nagy V.). G.: Kószás (77.), illetve Lőrincz (10.).

Nagykanizsa: Borsi – Ekker, Kovács Gy., Gerencsér A., Horváth B. - Kretz (Bagó B., 63.), Béli M. (Simonfalvi, 87.) - Szegleti, Hampuk (Herzsenyák, 81.), Lőrincz – Vittman. Vezetőedző: Barna László.


Lőrincz Bence (sötét szerelésben), az FC Nagykanizsa támadója Csanakon egyszer el tudott szakadni védőjétől, akkor meg is szerezte a vezetést a Kanizsa

Fotó: Gergely Szilárd

Jó erőkből álló csapatok találkoztak, a kanizsaiak talán amiatt aggódhattak, hogy a védelmükből a sérültek mellett ezúttal Major Máté sárga lapok miatt hiányzott a hátsó alakzatból, tőle Kovács György vette át feladatát. Mi több, a 10. percben még Béli Milán is a leghátsó sorba húzódott vissza, ott egy labdát elkérve a jobb összekötő helyén meglóduló Vittman Ádámot indította, aki a hazaiak büntetőterületén keresztbe passzolt, Lőrincz Bence pedig kissé balról a jobb alsó sarokba passzolt. Jól zárt ezt követően is az FCN, úgyhogy hiába volt némileg fölényben a Csanak, a félidőre dél-zalai előnnyel vonulhattak a felek.

A második 45 percben már igencsak feltámadt a szél és kissé a találkozó is keményebbé vált, a vendéglátókat egyre inkább sürgette az idő az eredmény megváltoztatása végett. Ennek pillanata a 77. percben jött el, amikor is egy előrelőtt szabadrúgást Kószás Krisztián fejelte a hálóba. Az 1-1-es állás aztán a lefújásig már nem változott, tehát Barna László tanítványai a Ménfőcsanak otthonában sem maradtak pont nélkül – bár lehetőségeik még a dél-zalaiaknak is akadtak.

- Küzdelmes mérkőzésen szereztünk értékes pontot és el kell mondanom, hogy nagyot küzdött együttesem – értékelt Barna László, az FCN vezetőedzője. - Egy oldalszabadrúgás után kaptunk olyan gólt, mely egy magas ellenfélnél benne van a pakliban, ettől függetlenül sajnálhatjuk, ugyanakkor még egyszer csak azt mondhatom el, hogy le a kalappal a srácok előtt.

P.L.