Elismerték a szociális szférában dolgozókat

Az év más napján is minden elismerést megérdemelnek a szociális szférában dolgozók - mondta Balogh László polgármester tegnap a szociális munka napja alkalmából tartott ünnepségen. A rendezvényen elismeréseket is átadtak, majd zenés műsor és vacsora várta a résztvevőket.

Az országgyűlés 2016. decemberében döntött arról, hogy november 12-ét, a szociális munka napját munkaszüneti nappá nyilvánítja, ezzel még nagyobb figyelmet irányítva azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák a rászorulókat. A kanizsai ünnepségen Balogh László köszöntötte a jelenlévőket. A városvezető kiemelte: a szociális szférában dolgozók elhivatottsága példaértékű kell, hogy legyen minden ember számára. A cselekvő szeretet jegyében szolgálnak egy életen át. Náluk a hivatástudat, ami működteti leginkább az ő szeretetteljes munkájukat. Tudom ezt tapasztalatból, s bárcsak tudnánk nekik segíteni. Azzal együtt, hogy a város ezen a napon büszke rájuk, de jó lenne, ha más napokon is kapnának visszajelzéseket azért az áldozatos munkáért, ami az övék fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.


Balogh László köszöntötte a szociális szférában dolgozókat

Áldozatos munkájáért idén is két embert tüntettek ki a szociális szférában dolgozók közül. Varga Zoltán Ferenc mellett a már több évtizede mosónőként tevékenykedő, és sok egyéb feladatot is ellátó Sós László Jánosné vehette át az elismerést. – Nagyon szeretem az időseket, nagyon jó kapcsolatban vagyok velük, bármilyen gondjuk, problémájuk van, tudják, hogy hozzám bátran fordulhatnak. S én megoldást keresek nekik, vagy ha olyan jellegű, akkor megpróbálom nekik megoldani – említette Sós László Jánosné.

Az elismerések átadása után Homonnay Zsolt musicalműsora szórakoztatta a résztvevőket.