Fákat ültettek a Lenti Járásbíróság dolgozói

A Zöld Bíróság program keretében fákat ültettek a Lenti Járásbíróság szomszédságába a bíróság munkatársai. A természetnek, embereknek egyaránt fontos faültetésről dr. Bartalné dr. Mentes Judit, Zala megye törvényszékének sajtószóvivője adott rövid tájékoztatást.

Még 2015. év elején a Lenti Járásbíróság parkolójának közelében három elöregedett, veszélyes fát vágtak ki a helyi önkormányzat megbízottjai, melyek pótlására azóta nem került sor. Az Országos Bírósági Hivatal által életre hívott „Fenntartható Értékeink Program” ösztönzésére a Lenti Járásbíróság dolgozói most úgy döntöttek, hogy a környezettudatosság jegyében a kivágott fák régóta aktuális pótlásáról maguk gondoskodnak.

Lenti Város Önkormányzatával és a Lenti Városüzemeltetési Kft. vezetőivel egyeztetve a járásbíróság dolgozói, 2019. november 26. napján 3 gömb szivarfát (Catalpa bignonioides 'Nana') ültettek az egykori fák helyén. Az új csemeték sokoldalúan felhasználható esztétikus díszfákká nőnek majd, amelyeknek ideális a helyszín, hiszen akár parkokban, vagy éppen szűk, bensőséges sikátorok utcafáinak kiválóan megfelelnek. Különösebb gondozást nem igénylő, determinált nagyságú fák, melyeknek lombkoronája később sem jelent majd gondot – például a parkolások során.

A fák elültetéséért a Lenti Városüzemeltetési Kft. Kertészeti Ágazatának vezetője, Kis Marcell mondott köszönetet a Lenti Járásbíróság elnökének, dr. Horváth Zsoltnak.

Papp Attila