„Felaprítalak és beteszlek a hűtőbe” – Őt is anya szülte, de ezért nem volt túl hálás a csörnyeföldei férfi

„Felaprítalak és beteszlek a hűtőbe” fenyegette meg azt az embert, aki a világra hozta egy 62 éves, csörnyeföldei férfi. A büntetett előéletű személy nem csak szidalmazta, de bántalmazta is az édesanyját, akinek egy alkalommal a dél-zalai település egyik buszmegállójában kellett éjszakáznia. A felháborító bűneset részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

A 62 éves, büntetett előéletű férfi és édesanyja több éve élnek együtt Csörnyeföldén, egy külterületi ingatlanban. A terhelt alkoholizáló életmódot folytat, ezért kapcsolatuk egymással megromlott.

Ittas állapotában gyakran fenyegeti azzal édesanyját, hogy elvágja a torkát, megöli. Ilyenkor az édesanyja kénytelen az otthonából elmenekülni, az utcán aludni. 2019. május 12-ének délutánján, közös ingatlanjuk udvarán ismételten szóváltás alakult ki közöttük, melynek során a terhelt a mozgásában korlátozott édesanyjától elvette a kampósbotját, és azzal háromszor hátba vágta, aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló horzsolásos, zúzódásos sérüléseket szenvedett. Miközben bántalmazta az édesanyját, azzal is megfenyegette, hogy elvágja a torkát.

2019. július 17-én ismét összevesztek egymással, ezért az édesanya az éjszakát Csörnyeföldén a buszmegállóban töltötte. 2019. július 18-án visszament a közös ingatlanba, ahol a terhelt ismételten szidalmazni kezdte őt, a háztól elzavarta és azzal fenyegette, hogy „felaprítja és beteszi a hűtőszekrénybe”.

A sértett 83 éves, mozgásában korlátozott személy, aki bűncselekmény elhárítására állapotánál és életkoránál fogva korlátozottan képes. Ezért a Nagykanizsai Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette és zaklatás bűntette miatt emelt vádat a 62 éves, csörnyeföldei férfi ellen: sorsáról Nagykanizsa járásbíróságán döntenek majd.

Papp Attila