Gázolás a zebrán

Egy zalalövői férfi gázolt el a zebrán egy gyalogost a megyeszékhelyen, még a tavalyi esztendő őszén. A részletekről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy 48 éves, zalalövői férfi 2018. szeptember 17. napjának késő délutánján, Zalaegerszegen, a Belső elkerülő úton vezette személygépkocsiját a Budai Nagy Antal út felől a Hock János út irányába: ekkor a nap a terhelt haladási irányát tekintve, neki szemből sütött.

Amikor a terhelt járművével a Belső elkerülő út és a Vágóhíd út kereszteződésében kialakított, „Kijelölt gyalogos-átkelőhely” jelzőtáblával, az úttesten veszélyt jelző sárga csíkokkal és fényjelzőkkel is feltüntetett kijelölt gyalogosátkelőhelyhez ért, a haladási irányára szemből érkező napsütés vakító hatása miatt nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, előtte balról jobbra gyalogosan áthaladó férfinek, és őt a személygépkocsi első részével elütötte.

A baleset következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Mindezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat a 48 éves, zalalövői illetőségű férfi ellen.

Papp Attila