Győztes rangadó, csütörtökön kupameccs

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjának 10. fordulójában rangadó várt a kanizsaiakra, akik végül remek teljesítménnyel múlták felül az ELTE-BEAC gárdáját a Zsigmondy-csarnokban.

Nagykanizsai Futsal Club (2.) - ELTE-BEAC (5.) 6-3 (3-0)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, 10. forduló. Nagykanizsa, 200 néző. Vezette: Szabó P. (Hartung, Domokos). G.: Bogyó (2., 19.), Kollár P. (14., 22.), László D. (36.), Szalai D. (38.), illetve Szálas (33.), Gémesi (34.), László D. (39. - öngól)

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. - Bogyó, Kollár P., Schuller, Szakmeiszter J.. Csere: Simon M. (kapus), Fujsz R., Németh K., Őri M., Szalai D., László D. Edző: Bagó Gábor.


Kollár Péter (fehér mezben) is duplázni tudott a fővárosi ellenfelükkel szemben az NFC NB II-es bajnoki futsalmeccsén

Fotó: Gergely Szilárd

Szeptember 30-a után szerepelt újra hazai környezetben a Nagykanizsai Futsal Club együttese és ennek meg is volt a látszata, hiszen ismét szépszámú közönség előtt futhattak ki a játéktérre a csapatok. Ráadásul rangadó várt a kanizsai egységre, mivel a forduló előtt a két legénységet mindössze egy pont választotta el egymástól, tehát Bagó Gábor tanítványainak igencsak koncentrálnia illett a meccsre. Nos, ez olyan jól sikerült, hogy Bogyó Károly révén már a 2. percben eredményesek voltak, s ha rögtön utána egyből nem is potyogtak a házigazdák góljai, azért a biztos előnyt megszerezték Szakmeiszter Jánosék. Szünetet követően Kollár Péter beköszönése után jó ideig nem esett újabb találat, ugyanakkor az utolsó hét játékperc azért bizonyította, nem árt futsalban a tekintélyes előny, mivel pillanatok alatt közel kerülhet a vezetőhöz az addig nem túlzottan eredményes ellenfél, igaz, aztán a továbbra is a tabella második helyén álló hazaiak is idejében ébredtek és biztos sikert könyvelhettek el.

- Egy remek egyéni képességű játékosokkal felálló csapatot tudtunk legyőzni a 10. forduló mérkőzésén – értékelt Bagó Gábor, a nagykanizsaiak trénere. - A srácok végig fegyelmezetten játszottak és szép megoldásokat választottak a kapu előtt. Nagyon jól reagáltunk a mérkőzés közben kialakult szituációkra és fontos győzelem volt ez számunkra, egyben ezúttal is nagy köszönetet kell mondanunk csapatunk hatodik tagjának, vagyis a közönségünknek.

Ezúttal a szokásos menetrendet nem tartják a futsalosok, hiszen a Magyar Kupában csütörtökön az NB I-es Rubeola FC-t fogadják Szakmeiszter Ádámék 20 órától a megszokott helyszínen, tehát a Zsigmondy-csarnokban. A csömöriek talán nem a legszebb napjaikat élik a legfelső osztályban, ettől függetlenül a dél-zalaiak a kellő tiszteletet megadják a Pest megyeieknek.

- Kupaellenfelünk az NB I-ben futsalozik, vagyis tisztában vagyunk azzal, hogy inkább ők a találkozó esélyesei – mondta el az NFC edzője felvezetésképpen. - Különösebben nem változtattunk sokat a készülésünkön, az azonban biztos, hogy játékosaim minden megtesznek azért, hogy esetleg sikerüljön egy bravúreredmény. Tudják, hogy nagy lehetőség előtt állnak, szeretnénk jó meccset is vívni, egyben pedig örömteli, hogy a hétközi időpont ellenére gyakorlatilag mindenkire számíthatok.

P.L.