Ha a pontgyártás beindul

facebook megosztás

Az előző fordulóban megszerzett pontja után idénybeli első sikerét is elkönyvelhette a Ziccer NLSE női NB II-es labdarúgó együttese.

Soroksár SC (9.) - Ziccer NLSE (12.) 1-2 (0-1)

NB II Nyugati csoport női labdarúgó-mérkőzés, 9. forduló. Budapest, 30 néző. Vezette: Pálfi B. (Kovács T., Rezes). G.: Seres (89. - 11-esből), illetve Szollár (20.), Bak (69. - öngól)

Ziccer: Balassa Sz. - Bársony L. (Szalai L., 55.), Molnár L., Boros (Gelencsér L., 80.), Kunics, Farkas Cs., Somogyi Zs., Szollár, Szabó Zs., Molnár R., Latin. Vezetőedző: Benedek József.


A Ziccer NLSE női focistái joggal örülhettek, hiszen idénybeli első győzelmüket könyvelhették el az NB II-ben

A tabellán elfoglalt pozíciókat tekintve a papírforma inkább a soroksári focista hölgyek sikerét vetítette előre és a házigazdák kissé talán elbizakodottak is voltak a meccs előtt. A kanizsaiak viszont jól kezdtek, az első percekben is volt már három nagy lehetőségünk, de azokat nem tudták gólra váltani. A hazaiak nem találták a ritmust és a 20. percben már jött a kanizsai vezetés is: Kunics Réka ment el a bal oldalon, a Soroksár kapusa a 16-oson kívül mentett kiállítást érően, így mehetett is az öltözőbe. A megítélt szabadrúgást Szollár Bernadett bombázta a kapu jobb oldalába. A félidő hátralévő idejében a hazaiak labdatartásra törekedtek, de kapura veszélyt nem jelentettek.
Fordulás után a védekezésükre ügyeltek a nagykanizsaiak és veszélyesen is kontráztak. A 69. percben Szollár jó ütemű mélységi indításába tette bele a lábát egy hazai védő, így a labda pedig a kiinduló hálóőr mellett a hálóban kötött ki. A hátralévő húsz percben jól védekeztek Szabó Zsuzsannáék, de azért egyre több hibát vétettek. A Soroksár SC egyre veszélyesebb támadásokat vezetett és a 89. percben büntetőhöz is jutott, melyet a jó irányba induló Balassa Szabina nem tudott hárítani, ugyanakkor a hátralévő perceket a vendégek már rutinosan lehoztuk.

- Úgy gondolom, kicsit talán csak fél vállról vettek bennünket a soroksáriak – értékelt a fővárosi meccs után Benedek József, a Ziccer vezetőedzője. - Jóllehet, egységes csapat benyomását keltették a házigazdák, de a kapunkra nem igazán voltak veszélyesek. Igazán nagy helyzetek előttünk adódtak, de a befejezések nem sikerültek. Dicséret illeti a lányokat, mindenki a tudásának megfelelően játszott csapatomból, sajnos sérültjeink száma viszont gyarapodott.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.