Három gyönyörű őszi kirándulóhely, amit nem szabad kihagynod a hosszúhétvégén

facebook megosztás

Hazánk látnivalói talán az egyik legszebb arcukat mutatják nekünk egész ősszel, viszont ha így sem tudnánk eldönteni – talán pont a hatalmas kínálat miatt, hová induljunk el, a Europcar Autókölcsönző összegyűjtött három gyönyörű desztinációt, ahova érdemes ellátogatni, akár a három napos hosszú hétvégén. Mindenki az autóban? Rágcsálnivalók bekészítve? Akkor indulás!

Lillafüred

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lillafüred Magyarország egyik legelbűvölőbb települése, mesebeli tájaival és kikapcsolódási lehetőségeivel. Kezdjük a napot a Hámori-tónál, majd a függőkerten keresztül egyenesen a palotaszállóhoz érünk, ahonnan csodás kilátás nyílik mind a tóra, mind Magyarország legmagasabb vízesésére is. Majd jöhet a jól megérdemelt kávé és sütemény, hiszen tudjuk, mennyire fontos a nap édes lezárása!

Szarvasi arborétum és Mini Magyarország

Szarvast és Budapestet mindösszesen 170 km és 2 órányi autóút választja el egymástól, így ha időben is el szeretnénk kezdeni a kirándulásotokat, nem kell hajnalban kelni hozzá. A botanikus kert 82 hektáros területen helyezkedik el, amelyből összesen 65 hektár látogatható, 1600 fa- és cserjefajjal, 150 madárfajjal, 30 pávával várja a látogatókat. A Mini Magyarországot az arborétum déli részén található, amelyek Magyarország hagyományait és építészeti látványosságait mutatja be élethű maketteken. Sőt, néhány közülük egy gombnyomással interaktívvá is válik, ami a gyerekeknek szuper móka lehet!

Keszthely

Egy balatoni kiruccanást nemcsak nyáron, de ősszel is igazán megéri beiktatni, sőt, az év összes szakában gyönyörű! Igen, novemberben is! Viszont ha mégsem lenne igazán sétálós idő látogassuk meg Keszthelyen a festői Festetics kastélyt, ahová mindenképp érdemes a nyitásra odaérni, hogy elkerüljük a sorban állást.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.