Helytálltak

Futsal Magyar Kupa-mérkőzést rendeztek Nagykanizsán, ahol az NFC először mutathatta meg magát a kupaküzdelmekben és az ellenfél az NB I-es Rubeola FC volt.

Nagykanizsai Futsal Club - Rubeola FC 3-7 (1-4)

Futsal Magyar Kupa-mérkőzés, 1. forduló. Nagykanizsa, 250 néző. Vezette: Vass I. (Bíró, Héra). G.: Kollár P. (18.), Szalai D. (35., 37.), illetve Keresztury (11.), Nehéz (12., 23., 32.), Husz (16.), Érsek (18.), Józsa (29.)

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. - Bogyó, Kollár P., Schuller, Szakmeiszter J. Csere: Simon M. (kapus), Fujsz R., Németh K., Őri M., Szalai D., László D. Edző: Bagó Gábor.


Szalai Dániel (fehér mezben) a futsal kupameccs utolsó két találatát jegyezte

Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsai NB II-es futsalosok régóta készültek már a kupameccsre és a felfokozott várakozás a nézőszámon is érződött, ráadásul a klub a találkozó apropóján egy kislány gyógyulásához is szeretett volna hozzájárulni a maga eszközeivel. A meccsen a hazaiak hosszú ideig jól tartották magukat, az NB I-es csömöriek csak az első húsz perc második felében tudták gólokkal is igazolni, hogy a párharc esélyesei. A második félidőben aztán érvényesítették is a vendégek a papírformát, igaz, Szalai Dániel góljai az eredményt úgy alakították, hogy a dél-zalaiaknak nem lehetett okuk a szégyenkezésre.

- Úgy érzem, az első tíz percben működött az, amit elterveztünk és ekkor több lehetőségünk is adódott, illetve a védekezésünk is jól működött – értékelt a meccset követően Bagó Gábor, az NFC edzője. - Utána viszont kijött a két osztály közötti különbség, ami nem is annyira a játékban, inkább a sebességben és az erőnlétben mutatkozott meg. Ehhez kellett az is, hogy a sérült Koronczai Patrik mellett Őri Martin a bemelegítéskor, valamint László Dávid a mérkőzés közben megsérült. Ezeknek nagyon nem örülök a szűkös keretünk miatt. Ezen a mérkőzésen a szurkolóink ismét megmutatták, hogy fergeteges hangulatot tudnak varázsolni minden egyes meccsünkön. Ezúton is szeretnék mielőbbi gyógyulást kívánni Nórikának, akinek gyógyulásához szeretett volna hozzájárulni egyesületünk, emellett ezen keresztül is kiemelném a sport, valamint a közösség erejét.