Húzd csak, prímás!

Újra telt ház és vastaps ünnepelte a magyar nótát Nagykanizsán. A Tüttő János Nótaklub „Húzd csak, prímás!” címmel tegnap este tartotta gálaműsorát a HSMK-ban. Szalai Antal prímás és zenésztársai már állandó kísérői a kanizsai nótaklubnak, mely már a 16. gáláját tartotta.  A csapat hónapok óta készült a  tegnap estére, a tagok márciustól folyamatosan próbáltak. A telt házas nézőtér pedig nemcsak a nótaklub, hanem a magyar nóta népszerűségét is jól jelzi. - Él a magyar nóta. Csak emberek kellenek, akik ezt képviselik és továbbviszik, bemutatják, milyen szép, miről szól, mondanivalója van, önálló versként is megáll némelyik nóta. Én nem féltem a magyar nótát. Amíg ilyen dalostársaim lesznek, addig főleg. Nagykanizsán meg főleg. Nem véletlenül van kint a plakátunk, hogy Nagykanizsa a nóta városa – mondta el Major Lajos, a Tüttő János Nótaklub vezetője.

Nóták, operettrészletek, sőt örökzöldek is szerepeltek a nótaklub repertoárjában, ahogy a tagok fogalmaztak: mindent megpróbáltak megtenni azért, hogy a közönség elégedett legyen. - Hogy a közönséget ennyire meg tudjuk fogni, azért van, mert minket is nagyon szeretnek. Mi is szeretjük őket. Ők azt mondják, mi az övéik vagyunk. Ez így igaz. A kanizsai közönség jön, már hónapokkal előtte kérdezik, mikor lesz a műsor? Hol lehet jegyet venni? Mert szeretnénk ott lenni, nehogy lemaradjunk róla – fogalmazott Vajda Mária, a Tüttő János Nótaklub tagja.


Az összetartó csapat a színpadon, a gálaesten. (fotó: Gergely Szilárd)

A tagok szerint nagyon összetartó csapat a Tüttő János Nótaklub. - Az együttlét annyira fontos, hogy azt el sem lehet mondani. Ilyen csapatot másképp nem lehet összetartani, csak így. Mindenben segítjük egymást, egymás gondolatait olvassuk. Lehet betegség, akár fizikai munka, mindenben segítjük egymást. Ez az összetartás. Azt hiszem, ez nem is fog fellazulni, mert ez olyan erős szálakkal kötődik, hogy egykönnyen nem lehet. És nem is akarjuk – hangsúlyozta Varga Gyula, a Tüttő János Nótaklub tagja.Hallgatók, andalgók, lassú csárdás, feszes csárdás és gyors csárdás is szerepelt a gálaesten, a színpadon pedig felléptek a nótaklub szólistái is.