Ismét mécses égett Becsehelyen dr. Vlasics Antal emlékére

facebook megosztás

Idén is gyertyagyújtással és koszorúzással emlékezett Zala megye igazságszolgáltatása a Marcali Járásbíróság tárgyalótermében lelőtt becsehelyi születésű, dr. Vlasics Antal bíróra. A részletekről dr. Bartalné dr. Mentes Judittól, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjétől kértem rövid tájékoztatást.

A Zalaegerszegi Törvényszék – az Országos Bírósági Hivatal (OBH) bírósági történelem és hagyományápolás pályázatán nyert támogatása révén – 2016 májusában újította fel a tragikus körülmények között elhunyt dr. Vlasics Antal bíró síremlékét. A becsehelyi születésű, Marcaliban dolgozó bírót 1973-ban lőtte agyon egy mentálisan zavart ügyfél a somogyi városka járásbíróságának egyik tárgyalótermében.

A bírót a gyilkosság után Marcaliban temették el, ám később Zalába visszaköltöző édesanyja – 1974 nyarán – kihantoltatta a koporsóját, majd Becsehelyen, a polai temetőben helyezték örök nyugalomra.  Sírjánál minden évben gyertyagyújtással és koszorúzással emlékeznek a zalai bíróságok dolgozói, amelyek képviseletében ezúttal a sajtócsoport részéről dr. Vándor Virág sajtószóvivő és Balog Eszter sajtótitkár rótta le kegyeletét.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.