Kanizsára jött „szerencsét próbálni” egy 25 éves fiatalember: először kukázott, utána rabolt

facebook megosztás

Börtönből való szabadulása után Nagykanizsára jött „szerencsét próbálni” egy 25 éves fiatalember: először kukázással próbálkozott, de hamar elunhatta, mert a nap végén kirabolt egy hazafelé igyekvő nőt a keleti városrészben. A részletekről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

A 25 éves, iharosberényi, rovott múltú férfi 2019. július 2-án, korábbi büntetéséből szabadulva Iharosberénybe ment, ahol alkalmi munkákat vállalt. A fiatalember rendszeres jövedelemmel, állandó munkahellyel nem rendelkezett. Másnap úgy határozott, hogy szeméttároló edényekből történő „kukázással” fog pénzt keresni magának, ezért Nagykanizsára utazott és a keleti városrészben a szemetes edényekben turkált. Érdemleges dolgot nem talált, de hazautazni sem tudott.

Az esti órákban, egy padon üldögélve észrevette a Városkapu körút és a Kazanlak körút közötti parkban, a járdán gyalogosan közlekedő nőt. Ekkor elhatározta, hogy a kezében lévő táskát megszerzi. Pulóverének kapucniját a fejére húzta, követni kezdte, s mikor a háta mögé ért, egyik kezével a nő nyakát átkarolta, a másik kezével pedig egy 8,5 cm hosszú bicskát fogott a sértett torkához, majd a táskája átadására szólította fel. A sértett a többszöri felszólításnak eleget tett és a nála lévő női kis táskáját, amelyben ekkor a sértett saját és gyermekei személyes okmányai, Erste bankkártyája, 1 doboz Pall Mall cigaretta, 1 db öngyújtó, különféle kozmetikumok, valamint a 30.000 Ft készpénzt tartalmazó pénztárcája volt, átadta a terheltnek, aki a táskával együtt a helyszínről futva elmenekült.

A sértett a támadástól 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ezért a Nagykanizsai Járási Ügyészség a fiatalember, mint különös visszaeső ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat Kanizsa járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.