Kerékpáron, Dél-Zalán át…

Letenye és Nagykanizsa között mindössze 25 kilométer a távolság, amely Dél-Zala gyönyörű dombjain át vezet, és amit érdemes leküzdeni – akár gyalog, akár kerékpárral, akár tavasszal, akár, a már sárguló lombok között sétálva.

Nekem mindkettő megvolt, így élő tanúja vagyok annak, hogy egy egész napos, kitűnő családi program lehet Nagykanizsa – és a Mura városa – Letenye – közötti távolság legyűrése. Egyszerűen gyönyörű a dél-zalai táj, akár tavasszal, nyáron, de még így, ősszel is, amivel oly nehéz betelni.

Ha bicajjal indulunk útnak, érdemes a Sormás – Szepetnek – Semjénháza – Molnári – Tótszerdahely – Letenye útvonalat választani. Ha pedig a bakancsos turizmus mellett döntünk, akkor a Becsehelyen át vezető utat ajánlom: Nagykanizsától egészen Sormás végéig, majd a Becsehely előtt keresztülfutó Borsfai-pataktól egészen a letenyei határátkelőig gyalog- és kerékpárutakon tudunk sétálni. Ha kiértünk a Mura partjára, és kipihentük magunkat, Letenye központjából egyszerűen hazabuszozhatunk Kanizsára, de meg is fordíthatjuk az erőpróbát: reggel kimegyünk tömegközlekedéssel, és hazasétálunk. Higgyék el, nagyon megéri, a táj egyszerűen fenséges látványt nyújt.

És igen, a fárasztó tekerés közben feltétlenül álljunk meg felfrissülni a kitűnő, dél-zalai borokat kínáló „hörpöldék” valamelyikében – és igen, még így ősz végén is… Már térkép is van róla, így nem nehéz odatalálni.

A dél-zalai kerékpáros túra pillanatképeit az alábbi pdf-formátumra kattintva nézhetik végig az érdeklődő olvasók.

Papp Attila