Kezdődik a 24 órás téli készenléti szolgálat az utakon

facebook megosztás

Kezdődik a 24 órás téli készenléti szolgálat az utakon. A Netta-Pannonia megtette a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy a VIA Kanizsával, és ha az időjárás indokolja, alvállalkozók bevonásával, hatékonyan elvégezze a síkosság-mentesítést és a hóeltakarítást az utakon.

Bár az előző tél enyhe volt, és a következő napokban sem számíthatunk fagyra, a Netta-Pannonia munkatársai minden eshetőséggel számolnak az időjárás kiszámíthatatlansága miatt.

– Mindenki láthatta, ha csak az elmúlt öt évet nézzük, hogy nem volt két egyforma telünk. Így mi minden évben kemény télre készülünk. Ezért tároljuk be a maximálisan betárolható sómennyiséget, és ezért szereljük fel az összes gépünket, hogy bármikor reagálni tudjunk bármilyen környezeti eseményre – mondta Csendes Tamás közterület gondozási vezető.


Áfra Barnabás ügyvezető körbevezeti Balogh László polgármestert a raktárban. Idén 620 tonna útszóró sóval és 360 tonna érdesítő anyaggal készülnek a síkosság-mentesítésre (Fotó: Gergely Szilárd)

A ma érvénybe lépett és március 15-ig tartó téli készenléti szolgálathoz a GPS-szel nyomon követett gépeket felszerelték és három új járművet is vásároltak. A raktárakat szintén feltöltötték: idén a tavalyinál több, mintegy 620 tonna útszóró sót, valamint 360 tonna érdesítő anyagot szereztek be.


A téli szezonra új gépekkel gyarapodott a cég járműparkja (Fotó: Gergely Szilárd)

Az ellátási terület nagy: több mint 180 kilométer bel- és külterületi út, 35 kilométernyi kerékpárút és gyalogjárda, bizonyos közterületi lépcsők, csaknem 180 buszmegálló, valamint 123 gyalogátkelő kezelése tartozik a feladatok közé. A városban 14 tárolóedényt már kihelyeztek, elsősorban a cég dolgozói számára, de a szóróanyagból a lakosok is használhatnak.

– A hozzávalókat láttam, meggyőztek a szakemberek arról, hogy jöhet a tél. Természetesen a lakosság figyelmét fel kell hívni arra, hogy a tél mindenkinek ad feladatot. Jó lenne, ha város és lakója ezt együtt tudná felelősséggel és tisztességgel végezni – fogalmazott Balogh László polgármester.


Bár az előző tél enyhe volt, a szolgáltató idén is felkészül minden extrém eshetőségre (Illusztráció: MTI/Varga György)

A téli szolgálat hatvan százalékát a síkosságmentesítés, negyven százalékát a hóeltakarítás teszi ki. A téli szemlén az is elhangzott: egy hóeltakarító gép 30-40 kilométeres szakaszon dolgozik, amelyen egy forduló akár 2-3 órába is beletelhet. Folyamatos havazásnál ezért kevésbé látványos a munkavégzés, ilyen esetben a szolgáltató a lakosok türelmét kéri, ugyanakkor javasolja: mindenki készüljön fel a téli útviszonyokra és az emiatt megnövekedett forgalmi időre.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.