Kiállítással és gálaműsorral ünnepelte 20 éves jubileumát szerdán a Kodály Zoltán Énekkar

 A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban működő csoport születésnapján a baráti kórusok részt vettek.

A Thúry-iskola diákjai is felléptek a jubileumi kiállításmegnyitón. A november 27-ig látható tárlat a Kodály Zoltán Énekkar tagjainak munkáiból áll. – Azért nem szokványos ez a kiállítás, mert az énekkar tagjainak alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. Fantasztikus, tehetséges emberekről lévén szó, én úgy gondolom, hogy elégedetten távoznak majd tőlünk a vendégek a kiállításról – mondta Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője. 


A Kodály Zoltán Énekkar tagjainak munkáiból nyílt tárlat a jubileumi rendezvényen

Az ünnepi rendezvény iránti nagy érdeklődés is jól bizonyítja a Kodály Zoltán Énekkar összetartását és a kanizsaiak szeretetét. – Tudjuk, 20 évesnek a legjobb lenni. S akkor különösen igaz ez, ha a közösség ereje benne van egy csapatban, s benne van a művészetekkel való foglalkozásban. S nem csak a dalolásban, hisz, ahogy látható, afféle képzőművészeti próbálkozások, hobbik kiállítás formájában való megvalósulása is az ünnep része. Így együttesen válik ez egy kerek egésszé – fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Az ünnepelt kórus a Vasutas Nyugdíjas Klub tagjaiból 1999-ben alakult a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház kulturális csoportjaként. 18 évig Tánczos Laura vezette a dalárdát, akitől két éve Püspökiné Jámbor Zsuzsanna vette át az irányítást. A jubileumi programon még örmény, portugál és mexikói népdalokat is előadott az énekkar. Nagyon örülök neki, hogy sikerült úgy megszervezni ezt a jubileumi gálát, hogy Laura is el tudott jönni, s ő is szerepel a kórussal. Két blokkot adtak elő, s ezt követte az újonnan tanult dalokból álló rész. Ebben szerepel örmény, portugál, mexikói népdal, illetőleg olasz slágerekkel is készültünk – említette Püspökiné Jámbor Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Énekkar vezetője.

A 20 éves Kodály Zoltán Énekkar egy alkalommal bronz, háromszor pedig arany fokozatot szerzett az Országos Népzenei Minősítésen.