Letartóztatásba került a gyújtogató

Letartóztatásba helyezte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint több hulladéktároló konténert is felgyújtott az elmúlt hónapban Zalaegerszegen.

Október közepe óta Zalaegerszegen több hulladéktároló konténer gyulladt ki, ami után Az ügyben nyomozás indult, és felmerült a gyanú, hogy a tűzesetek között összefüggés lehet. Eztán került a zalaegerszegi nyomozók látókörébe egy 24 éves kutasi férfi, akiről végül kiderítették a rendőrök, hogy több helyszínen okozott tüzet hulladéktároló konténerekben vagy zsákban tárolt szemétnél, de egy gépkocsit is megpróbált felgyújtani, egy alkalommal pedig a hulladékról átterjedő lángok miatt teljesen kiégett egy tehergépkocsi is. A férfi két helyszínen festékszóró spray-vel különböző épületek falaira graffitiket is fújt.

A bűncselekménnyel gyanúsítható, 24 éves férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói Sárváron fogták el szombaton. Többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de nem tett vallomást. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Amint azt a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjétől, dr. Vándor Virágtól megtudtam, a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelte a többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás vétségével gyanúsított férfi letartoztatást a bűnismétlés megakadályozása, illetve az eljárás során a jelenlétének biztosítása érdekében.

A döntés nem jogerős, az ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Papp Attila