Már mintegy 30 ezren írták alá a Nagykanizsáról indított petíciót a Liget Budapest Projekt megmentéséért

facebook megosztás

A felhívás ötletgazdája Szabó László volt, a nyugdíjas férfi budapesti születésű, ott nevelkedett, dolgozott, de már 13 éve Nagykanizsán él. A felhívás elindítója stábunknak elmondta: véleménye szerint minden törvényes lehetőséget meg kell ragadni a Liget Budapest Projekt megmentéséért, hiszen a beruházás által még inkább a kultúra, a művészetek és a pihenés központja lehet a Városliget. A Fővárosi Közgyűlés a napokban fogadta el Karácsony Gergely Liget-projektre vonatkozó javaslatát, melynek értelmében új épületeket nem hozhatnak létre a parkban.


Már mintegy 30 ezren írták alá a Szabó László által elindított, a Liget Budapest Projekt megmentéséért létrejött petíciót

Budapest a nemzet fővárosa, a vidékieké is, mindenkié. Az a gyönyörű kulturális központ – ami épül Budapesten a maga zöld területével, pihenőfelületével együtt – valóban az ország ékessége kell, hogy legyen – s lenne is. Ezért szeretném, hogy minél több vidéki csatlakozzon ehhez a felhíváshoz, hogy a nemzetközileg elismert, s már több nemzetközi díjat kapott épületcsoport, ami létesülne, például a Magyar Zene Háza, a Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, csodálatos és megfelelő központja legyen a kultúrának – fogalmazott a petíció elindítója.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.