Márton napi pincejárás

facebook megosztás

Újborkóstolót tartottak a cserfői gazdák, a már hagyományos programon a régebbi évjáratok is előkerültek. A hegyháton tevékenykedő borászok, gazdálkodók 6. alkalommal rendezték meg a Márton-napi pincejárást. A pincejárás már a délelőtti órákban elkezdődött, a gazdálkodók, illetve a hegyhátra érkezett vendégek minden birtokon elidőztek. A kóstolgatás mellett a beszélgetés és a közösségépítés is hangsúlyos a programon. - Ez a pincejárás arra való, hogy kicsit összehozza a cserfői gazdákat. Itt egy kicsit elmaradva a szomszédok, barátok összejöttek nálam, kicsit megakadtunk, de ez természetes. Hiszen egy laza, kötetlen rendezvény ez, amely arról szól, hogy jól érezzük magunkat – mondta el Ábrahám János borász, a pincejárás egyik szervezője.


Ábrahám János birtokát is meglátogatták a pincejárás résztvevői.

A pincejárás résztvevői között fiatalokkal is lehetett találkozni, olyanokkal, akik értékelik a hegyhát nyújtotta csendet, nyugalmat és a borkultúrát is tisztelik. - Én úgy gondolom, elég kevesen jönnek mostanában fel, de próbáljuk ezekkel a bulikkal közelebb hozni őket a hegyhez. sok hegyi pince el lett hanyagolva, látjuk is sajnos, de talán azért jönni fognak a fiatalok is – fogalmazott Heizler Tamás, cserfői birtoktulajdonos.

A pincejárásnak a cserfői Antal Pince nem csupán kiindulási pontja, hanem végállomása is volt, a résztvevőket itt libavacsorára várták. A gazdák itt összegezték a tapasztalatokat, s mint kiderült, elégedettek az idei évjárattal. - Szerintem nagyon jó termés volt, nagyon jó minőséget lehetett behozni a szőlőből. Mennyiségre lehet, hogy nem volt annyi, de a minőség ezt kompenzálja. Én úgy gondolom, nagyon jó borokat lehetett készíteni most – vélekedett Nagy Lajos borász, szervező, az Antal pince tulajdonosa. A cserfőiek évente több rendezvényt is szerveznek. Legközelebb az újévi pincejárás, majd nyáron a Fröccsnap csalogatja a hegyhátra a kulturált borfogyasztás iránt érdeklődőket.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.