Megújították házassági ígéretüket

Krisztus Király ünnepén immár hagyomány, hogy a kerek évfordulójukat ünneplő házaspárok megújítják egymásnak tett ígéretüket a Felsőtemplomban. – A katolikus egyházban a házasság egy szentség, egy életre szóló döntés. Viszont időnként jó megemlékezni, tudatosítani, hogy valóban mire is tettek fogadalmat annak idején – hangsúlyozta Nikli Zsolt, a Felsőtemplom plébánosa.

A szentmise végén négy pár adott hálát az együtt töltött évekért, valamint részesült Isten áldásában. A jubilálók közül a leghosszabb ideje, 45 éve él házasságban Zsován Lajos és felesége, Zsovánné Dolezsár Piroska. – Nagyon fiatalon, 19 és 22 évesen kötöttünk házasságot. Mindketten Miháldon születtünk, de 42 éve Kiskanizsán élünk. Mivel attól félünk, hogy nem éljük meg az 50-et, kicsit megünnepeltük a családdal a 45 éves évfordulót. A szűk családdal, a gyerekeinkkel, unokáinkkal. Azóta már még egy született, úgyhogy boldogok és büszkék vagyunk rájuk – fogalmazott Zsovánné Dolezsár Piroska.


A vasárnap délelőtti szentmisét követően ezúttal négy pár részesült Isten áldásában

Zsovánné Dolezsár Piroska azt is elárulta, hogy férjével az elmúlt több mint négy évtizedben nemcsak szép, hanem nehéz pillanatokat is megélt. Mindezek azonban nem megtörték, sokkal inkább megerősítették kapcsolatukat. Az ifjú házasoknak azt tanácsolta, mindig hallgassák meg egymást, a pénzügyek terén pedig legyenek előrelátók és beosztók. A párok az ígéretmegújítást követően egy emléklapot is kaptak.