Megvan Dél-Zala legpancserabb tolvaja: pótkocsis traktorral akart elmenekülni a helyszínről

facebook megosztás

Megvan, viheti a pálmát: nem elég, hogy tettenérése után egy szélvészgyors, pótkocsis traktorral akart elmenekülni a lopás helyszínéről, de még árokba is borult vele… A 45 éves, rigyáci férfit persze elfogták, és nemsoká a Nagykanizsai Járásbíróság előtt mesélheti majd, hogy hogyan száguldozott árkon-bokron keresztül a lopott fával Rigyácon, az egérút reményében. A részletekről Zala megye főügyészségének sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

A 45 éves, helyi férfi 2019. február 18-án délután, a tulajdonában álló MTZ traktorral és a hozzá kapcsolt pótkocsival a rigyáci Öreghegyen lévő egyik erdőterületre ment, amely 76 magánszemély osztatlan közös tulajdonában, illetve a Becsehely és Környéke Mezőgazdasági Kft. sértett használatában áll.

A gyanúsított a fenti területről láncfűrésszel kivágott 3 db akácfát, majd azok törzseit feldarabolta és a pótkocsira rakta, illetve a helyszínen lévő, korábban más által kivágott farönkök közül is felrakott néhány darabot a pótkocsira. Egy helyi lakos tetten kapta a gyanúsítottat, aki a traktorral elhagyta ugyan a helyszínt, ám az erdei úton haladva a traktor nem sokkal később felborult, a pótkocsin lévő farönkök pedig leestek. A gyanúsított ekkor gyalogosan a lakására távozott. A lefoglalt 2,15 m3 faanyag értéke 50.514,- Ft, amely lefoglalással megtérült. Ez azonban nem mentette meg a 45 éves férfit attól, hogy a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás miatt emeljen vádat ellene a dél-zalai város járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.