Nagykanizsa fejlődése a tét

facebook megosztás

„A szivárványkoalíció csak háborúzni akar, nem pedig építeni, és ennek nagy valószínűséggel teljes káosz lesz a következménye, ami hátrányosan érinti majd a kanizsai polgárokat. Félő, hogy Nagykanizsa eddigi fejlődése megtorpan” – ezt Bizzer András frakcióvezető mondta a Fidesz-KDNP nagykanizsai szervezetének sajtótájékoztatóján. Az önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: a választások óta ugyan már eltelt egy hónap, ám az eddigi háttértárgyalások több kérdést illetően is eredménytelennek bizonyultak.

Október végén megalakult az új nagykanizsai közgyűlés, azonban alpolgármestereket még nem választottak, ahogy a szakbizottságok sem alakultak meg. A Fidesz-KDNP sajtótájékoztatót tartott a kialakult patthelyzetről. Balogh László polgármester úgy fogalmazott: a közgyűlés azért nem tud egyről a kettőre jutni, mert több kérdést illetően nincs megegyezés az ellenzékbe szorult kormánypárt és az ötpárti koalíció, az Éljen VárosuNk! Egyesület között. Az ÉVE elzárkózik attól is, hogy a polgármesternek legalább egy olyan alpolgármestere legyen, akit ő választ bizalmi munkatársának, holott ehhez joga van – ezt már Bizzer András frakcióvezető mondta.


Bizzer András frakcióvezető (balra) és Balogh László polgármester: a város nem fejlődhet együttműködés, kompromisszumkészség nélkül

– Mi végig konstruktívan álltunk a tárgyalásokhoz, amelyre egyébként a választói akarat kényszerít minket, de a másik oldal láthatólag csak olyan forgatókönyvet akar elfogadni, ami a polgármester úr háttérbe szorításával jár. Fodor Csaba és emberei a megválasztott polgármestert csak bábként tartanák, és minden hatalmat magukhoz ragadnának – fogalmazott Bizzer András.

Hozzátette: a kompromisszumkészség hiánya a város további fejlődését kockáztatja.

– A másik oldal csak háborúzni akar, nem pedig építeni, és ennek nagy valószínűséggel teljes káosz lesz a következménye, ami hátrányosan érinti majd a kanizsai polgárokat. Félő, hogy Nagykanizsa eddigi fejlődése megtorpan. A Fidesz-KDNP viszont az építőmunkát, a fejlesztéseket szeretné folytatni – de a többség kompromisszumképtelensége, hataloméhsége ezt a szándékunkat ellehetetleníti. Mi továbbra is nyitottak vagyunk a megegyezésre Nagykanizsa érdekében, de a zsarolásnak, a fenyegetésnek, amire a tárgyalások során többször volt példa, nem engedünk – mondta a frakcióvezető, önkormányzati képviselő.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Balogh László még a novemberi soros közgyűlés előtt javaslatot tesz az alpolgármesterek személyére, a kérdés az, hogy a közgyűlés megszavazza-e. Ha sikerül megtalálni a közös hangot, a bizottságok megszervezése is elkezdődhet.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.