Rangadót nyert hazai pályán a Vadmacskák kadetcsapata

A 14-15 éves korosztályban szereplő egyesület a Soproni Darazsak Akadémiát fogadta tegnap este a Cserháti-csarnokban. Győzelmének köszönhetően a kanizsai kosárcsapat jelenleg vezeti a bajnokság nyugati csoportját.

Bár az utolsó dobás nem sikerült, de így is bravúrgyőzelmet aratott a Vadmacskák a soproni akadémisták ellen. A 72-64-es győzelemben elévülhetetlen érdemei voltak Baa Dominikának, aki 26 pontig jutott. Kemény csapatmunkával, kemény védekezéssel sikerült sok labdát szereznünk, így tudtunk sok kosarat dobni, és egy erős Sopron ellen jó mérkőzést játszani és nyerni – említette Baa Dominika.


Bravúrgyőzelem a Cserháti-csarnokban

A kadetek irányítását idén nyáron vette át Fuisz Viktória. A saját nevelésű játékos a Testnevelési Egyetem gárdájától tért haza, hogy játékosként és edzőként is segítse a kanizsai kosárlabdát. Az általa vezetett korosztályos csapat jelenleg 4 győzelemmel és 1 vereséggel áll, így jó eséllyel pályázik arra, hogy bekerüljön az országos döntőbe. – Egész héten készültünk rájuk, sőt, már a hétvégi NB I-es mérkőzéssel is erre a meccsre készültünk. Ott is próbáltunk a védekezésben letámadni, sok labdát szerezni. Tudtuk, hogy hazai pályán mindenképp meg akarjuk verni a Sopront, ha egy ponttal akkor egy ponttal, de mindenképp győzni szerettünk volna – összegzett a fiatal tréner.

A kadetcsapatra pénteken már újabb bajnoki vár: Fuisz Viktória együttese ismét hazai pályán lép parkettre, az ellenfél a PVSK Nemzeti Akadémia együttese lesz.