Sakk ob - Megemelt díjalap a csapatbajnokságon

2019. nov. 18.

Tíz csapat részvételével, megemelt díjalappal kezdődött a sakk GM Szabó László NBI, az első két forduló után a címvédő Tungsram Aquaprofit vezet.    

"A legfontosabb célunk a magyar bajnokság rangjának az emelése. Ennek érdekében megháromszoroztuk a bajnokság díjalapját, aminek a felosztásában szerepet játszik a női és az ifi sakkozók szerepeltetése, illetve a válogatottság is" - mondta a nyitó forduló előtt Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke.    

Hozzátette, a küzdelem erősítése céljából visszavezették a "harminc lépéses szabályt", azaz a partik első harminc lépésében nem lehet döntetlenben megállapodni.     

"Ami a távlatokat illeti: jövőre már szeretném elérni, hogy egy komoly névadó szponzor bevonásával Szuperligának hívhassuk a magyar bajnokságot, és pár év alatt Európa öt legerősebb bajnoksága közé számítson a magyar!" - hangsúlyozta az elnök a szövetség tájékoztatása szerint.    

Az első két forduló után a Tungsram Aquaprofit NSK I. vezet (4 csapatpont, 15 táblapont) - amely áprilisban sorozatban 11. alkalommal nyerte meg a bajnokságot - a Morihana PSE I. (4, 15,5) és a HVSE-Infraplan I. (4, 14) előtt.

MTI