Szerelemre, otthonra talált itt

Egy egyiptomi kisvárosból a szerelem hozta Magyarországra Abdelwahab Mahmoudot, aki ma letette állampolgársági esküjét. A fiatalember családja körében ünnepelte, hogy hat év után immár hivatalosan is magyar állampolgár lett.

Egy egyiptomi nyaralás alkalmával ismerte meg későbbi feleségét Abdelwahab Mahmoud, aki úgy döntött, hogy követi Dél-Zalába kedvesét. A házasság után hat évvel, immár kétgyermekes apukaként újabb fontos lépésre szánta magát, amikor honosítását kérelmezte.

– Nagyon örülök, hogy itt vagyok. Ez nekem egy nagyon fontos nap, és nagyon jó, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot, köszönöm mindenkinek – mondta Adbelwahab Mahmoud.


Adbelwahab Mahmoud (középen) családja körében ünnepelt. A kép bal szélén Balogh László polgármester és Matyola Péterné anyakönyvvezető

Eskütételét követően Balogh László polgármester gratulált a fiatalembernek.

– A nemzethez való tartozás lehet, hogy egyesek szerint 19. századi találmány, és valahol fogyóban van, de én hiszek abban, hogy az ember attól erősebb, értékesebb, fontosabb a világ számára, ha nemcsak autonóm individuum létezik, hanem minél több közösséghez, erős közösséghez tartozik. Így lehetünk jó kanizsaiak, jó magyarok – fogalmazott.

Abdelwahab Mahmoud úgy érzi, emberi kapcsolatai mellett szakmailag is megtalálta számításait Magyarországon. Szabadidejében szívesen kertészkedik, a téli havas tájra pedig hat év után sem tud ráunni.