Tanítani, nevelni, segíteni, támogatni

Tanítani, nevelni, segíteni, támogatni akar a pedagógus, hiszen erről szól a hivatásunk – mondta Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója a Neveléstudományi Konferencia mai megnyitóján. A Hevesi Sándor Művelődési Központban mintegy 400 pedagógus hallott szakmai előadásokat a bántalmazásról, valamint az online tér adta kihívásokról.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ Iskolapszichológusainak Munkaközössége idén második alkalommal szervezte meg a konferenciát. A rendezvényre a pedagógusok tartanak igényt, hogy segítséget kapjanak a mai kor nehézségeinek megoldására. - A konferenciának, mint ahogy az előzőnek is, az volt a funkciója, hogy helybe hozzunk olyan ismereteket, olyan tudást, amelyet nagyon sokan el tudnak itt a tankerületben sajátítani - mondta el Sipos Edit, a Tankerületi Iskolapszichológusok Munkaközösségének vezetője.


Magyar Ferenc: Tanítani, nevelni, segíteni, támogatni akar a pedagógus, hiszen erről szól a hivatásunk

A konferencián elhangzott, fontos nyitottnak lenni és a problémákra korszerű válaszokat adni. - A pedagógusok számos olyan helyzettel találkoznak munkájuk során, amelyre a képzőintézmények nem készítették, nem is készíthették fel őket. Úgy gondolom, fenntartóként kötelességünk, hogy segítsük őket a mindennapjaikban. A mai konferenciánk témáját úgy választottuk ki, hogy megkérdeztük a pedagógusokat, és figyelembe vettük a véleményüket - fogalmazott Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.

A rendezvényen két fő témában tartottak neves szakemberek előadást. Az iskolai bántalmazás és az online tér hatalmának problémája minden intézményben megjelenik manapság. Köszöntőjében Balogh László polgármester is e két téma fontosságát hangsúlyozta.


Ha az online és az offline együtt tud haladni a nevelésben és a nevelődésben az jó - mondta Balogh László polgármester

- A fészek az fontos, mert minden iskola fészek, és fészekre szükség van, hogy repülni tudjanak a diákok. Most, amikor sok hatás éri a fiatalokat, és nem tudunk jól reagálni, olyan jó lenne, ha az érzelmi offline tartalmakban is tudnánk lépést tartani modern korunkkal. Ha az online és az offline együtt tud haladni a nevelésben és a nevelődésben az jó - mondta Balogh László polgármester. Az előadásokat gyakorlati műhelymunka követte, hogy konkrét esetek  átbeszélésével segítsék a tanítók, tanárok munkáját.