Testépítő sikerek

Remekeltek a kanizsai testépítők az elmúlt hetekben. Négygyermekes édesanyaként, 37 évesen először állt színpadon Habda Ivett, aki a 40 év alatti anyukák versenyében csak minimális különbséggel maradt le a dobogóról a Bodysport Kupán. Lukács Barbara szintén első versenyszezonján van túl, de azonnal berobbant a legjobbak közé, hiszen nemrég két bronzérmet és egy abszolút bajnoki címet szerzett, míg a vele egy teremben készülő Horváth Gergő athletic kategóriában bizonyult legjobbnak az idei Superbody-n.  

 


Habda Ivett 37 évesen, négygyermekes édesanyaként vágott bele a testépítésbe (Fotó: internet)

A rengeteg lemondással, edzéssel és teljes életmódváltással járó versenyfelkészülés egy sportolónak sem egyszerű, hát még úgy, ha a tréningek mellett 4 gyerekről is gondoskodni kell. Habda Ivett a tehetségkutató mellett a 40 évnél fiatalabb anyukák számára kiírt kategóriában állt színpadra a fővárosban rendezett versenyen. A kanizsai sportoló nem is vallott szégyent, élete első fitneszversenyén egy tizedik és egy negyedik helyet szerzett. – Az első kategória az a tehetségkutató volt. Én voltam a 308-as rajtszámú versenyző. Egészen az elején álltam a sornak. Hátranéztem, és szembesültem azzal, hogy ez a mezőny tele van húszéves lányokkal…S gondoltam, hogy na, hát ebből mi lesz? De összeszedtem magam, nagyon ott kellett lenni fejben. Koncentrálni kellett a pózokra, s mosolyogni a színpadon - mondta el Habda Ivett.


Remek szezont zárt a MetroFlex Nagykanizsa csapata: Lukács Barbara két bronzérmet és egy abszolút bajnoki címet szerzett, míg Horváth Gergő a Superbody-ról hozott egy aranyérmet (Fotó: internet)

Kétségkívül élete legkeményebb felkészülésén van túl Lukács Barbara, hiszen nagyon kevés újonc testépítő tudja bevállalni azt a testileg és lelkileg egyaránt megterhelő kihívást, hogy alig pár hét leforgása alatt háromszor is színpadra áll. Barbi a felkészülése alatt heti 5-6 alkalommal napi kétszer edzett és összesen 10 hetet diétázott. – Én pulykahúst eszem és halat, zöldségekből pedig általában a zöld zöldségeket ehetem, viszont amikor nem versenyre készülök, akkor azért a zöldségek köre is kitágul. Akkor azért sok minden belefér, sőt, édességeket szoktam készíteni, diétás verzióban. Ez a versenyfelkészülés alatt nem fér bele, de egyébként igen - árulta el Lukács Barbara, a MetroFlex Nagykanizsa személyi edzője.


Kiválóan kezdte testépítő karrierjét Lukács Barbara (Fotó: internet)

Barbi diétájának meg is lett az eredménye, hiszen két bronzérem után a hódmezővásárhelyi Kriko Kupán abszolút bajnoki címet szerzett. A kanizsai sportoló 2020-ra is merész célokat tűzött ki maga elé: tavasszal már újra versenyezne, szeretne kijutni az Európa-bajnokságra, majd a világbajnokságra.