Tovább javítanának az összképen

Tulajdonképpen a labdarúgó NB III-as bajnokság feléhez értek a csapatok, s ugyan két fordulót még rendeznek ebben az esztendőben, az FC Nagykanizsa együttese a tabella negyedik helyén zárt – pontosabban onnan várja a hétvégi folytatást.


Bár az őszi szezon már zárult a labdarúgó NB III-ban, Lőrincz Bencéékre (sötét szerelésben) vár még két kemény bajnoki az évben

Fotó: Gergely Szilárd

Barna László, a kanizsai együttes vezetőedzője nem állhat csalódottan az eredménysor előtt, alapvetően a nyolc győzelem melletti három döntetlen és a négy vereség 27 pontot jelentett együttesének a 15 találkozóján.

- És ha gyorsan utána számolok, akkor a kanizsaiaknál töltött eddigi időmben nem is szereztünk ennyi egységet a félszezonok alatt – fogalmazott a szakember. - Ezzel úgy vélem, amit a klubvezetőség célkitűzésként meghatározott, azt a srácokkal elértük. Persze idén még van két meccsünk, amivel úgymond leginkább csak a pontszámunk változhat, de egyben az összképet is igyekszünk azért megtartani a Lipót és a Komárom ellen. Nem azt mondom, hogy nem érezzük úgy, lehetett volna még veretesebb is a szereplés, de aminek a legjobban örülök, hogy a játékosok úgy tűnik, elfogadták az elképzeléseimet arról, milyen játékot is szeretnék viszontlátni a pályán.

Nem állítjuk, hogy ez időnként nem szült kérdéseket a lelátón, ezúttal a szakember azonban elmondta nagy vonalakban, mit is ért a kitűzött stíluson.

- Elsősorban azt szerettem volna viszontlátni a srácok játékában, ha nincs nálunk a labda, akkor mindenki védekezzen – valamilyen szinten -, ugyanakkor ehhez még több futást szeretnék társítani például a szélsőjátékunkban is, hogy a támadásba fordulásunk még intenzívebb legyen.

S hogy milyen területen lehet esetleg hiányérzete a vezetőedzőnek?

- A tizenkilenc gólt egyértelmű, hogy soknak tartom, bár vegyük azért úgy, hogy a Komárom, a III. Kerület és a BKV ellen kaptunk ebből tízet, a másik 12 meccsre jutott kilenc, akkor azért az nem olyan vállalhatatlan számadat. Ha összességében nem ennyi a kapott találatok mennyisége, akár állhatnánk még jobban is mondjuk három ponttal. Ezzel már kapcsolódnék ahhoz is, hogy éppen a BKV Előre, illetve a Fehérvár II-vel szemben vívott meccseink, az azokon elhullajtott pontok fájnak a legjobban, ugyanakkor a csapat kohéziós erejével elégedett lehetek. Ez az egységünk egyfajta erőt is sugall, fejben is, s ez akkor is megmutatkozott, amikor a sok sérültet pótolnunk kellett. Örülök a fiataljaink játékának és nem feledkezhetünk meg közönségünkről sem, akikre a továbbiakban is számítunk, eddigi támogatásukat pedig köszönjük.

Kimondott zárásról nem beszélhetünk tehát, hiszen két komoly mérkőzés még vár az FC Nagykanizsára ebben a naptári évben: utaznak a Lipóthoz és érkezik a Komárom – már a tavasz jegyében...

P.L.