Újabb növénnyel bővült az Attila-óvoda udvara

facebook megosztás

Almafát és zenés bábműsort kaptak ajándékba az Attila-óvoda gyermekei. A nevelési intézmény csatlakozott a „100 fa 100 óvodának a 100 éves Bálint gazdától” programhoz, így egy újabb növénnyel bővült a zöld óvoda udvara.


Az Attila-óvoda az 55. helyszín ahova egy almafa csemetével érkezett Kalap Jakab

Gyümölcsökről, madarakról, faültetésről, vagyis a természetről, annak megóvásáról is énekelt Kalap Jakab a gyermekeknek. A fővárosi előadóművész a népszerű kertészmérnökkel, Bálint gazdával közösen faültetési akcióba kezdett. - Kifundáltunk egy olyant, hogy a 100. születésnapjára elmegyünk 100 óvodába, és elültetünk 100 darab fát, remélhetőleg sok száz gyermek örömére. Meghirdettük ezt a programot, jelentkeznek az óvodák, így most körülbelül 70 fának van már gazdája - árulta el Kalap Jakab előadóművész.

Az Attila-óvoda az 55. helyszín ahova műsorral és egy almafa csemetével  érkezett Kalap Jakab. - Kapcsolódtunk Bálint gazda Ültess fát! mozgalmához, amely egy remek lehetőség óvodánk udvarának parkosítására, szépítésére, valamint a gyermekek konkrétan megismerik a faültetés fázisait, amelyben ők is részt vesznek. Megismerhetik a növények fejlődését, a fa gondozását az évszakokkal együtt járó változásokkal, és természetesen mivel gyümölcsfát kapunk, nagyon várjuk az őszi kincseket, a terméseket, az első gyümölcsöket a fáról - mondta el Katona Józsefné, az Attila-óvoda óvodapedagógusa. Nagykanizsán négy óvodában ültetnek fát a program keretében. Az őszi szezon lejárta után a mesés faültetés tavasszal folytatódik.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.