Újabb rangos elismerésben részesült a Zalakarosi Fürdő

facebook megosztás

Az év fürdője közönségszavazáson elért harmadik hely után ezúttal a szakma díjazta az intézményt, hiszen a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén Magyar Fürdőinnovációs Díjat kapott a dél-zalai létesítmény.

Sajtótájékoztatón mutatták be a Zalakarosi Fürdő legújabb elismerését. A hétfői rendezvényen elhangzott: az intézményre jellemző állandó megújulást kezdetben többször is nehezen fogadták el a vendégek, de az ilyen és ehhez hasonló díjak is megerősítik a felújítások és az átépítések szakmai indokoltságát. – 1992-ben például, amikor a gyógykertet létrehozták, tiltakozás volt ellene, később óriási siker lett. De ide sorolhatom 1998-1999-ben az élményfürdő megteremtését vagy a gyermekvilág létrehozását 2012-2013-ban. Mindez jól mutatja, hogy muszáj innovatívnak lenni, újszerű dolgokat hozni. Emellett a minőségi szolgáltatások sorát is említenem kell, hiszen a fürdő ezekben is jeleskedett –mondta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.


Ezúttal a szakma díjazta a Zalakarosi Fürdőt

A Zalakarosi Fürdő szakemberei két fejlesztéssel pályáztak a fürdőinnovációs versenyen. Az elektronikus hibajegykezelő szoftver mellett a bruttó egymilliárd forintból felújított gyógycentrum sósvizű medencéjének kialakítása került az ítészek elé. Utóbbi végül az innovatív fürdőszolgáltatás kategóriában a legjobbnak bizonyult. – A sósvizű medencében az Adriai-tengerhez hasonló sós víz van. A vendégek még lebegni is tudnak benne, mintha tengervízben ülnének. Nagyon népszerű lett. Egy új technika van ehhez kiépítve, műanyag szerelvények, műanyag szivattyúk vannak beépítve. 3-400 kilogramm só van ebben a 40 köbméteres medencében, szóval elég magas a sókoncentráció. S úgy látszik, megéri ezt üzemeltetni, hiszen az üzemeltetési nehézségek és a költségek ellenére nagyon népszerű – fogalmazott Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

A 2020-as év is a fejlesztésekről szól majd Zalakaroson. A település központja hozzávetőleg egymilliárd forintból újul meg. A gyógyhelyi projekt alapkőletétele csütörtökön lesz.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.