10 éve indult a Kerekítő

facebook megosztás

Immár 10 éve van jelen Magyarországon a Kerekítő. Az ölbéli játékklubba országszerte 177 helyszínen 80 foglalkozásvezető várja az anyukákat és a kisgyermekeket. Nagykanizsán a programnak helyet adó Hevesi Sándor Művelődési Központban ünnepeltek a kerekítősök. 

Zenés, énekes, mondókás foglalkozás, amelyre a legkisebbeket várják. A Kerekítőn a hagyományainkhoz tartozó mondókákat, népdalokat ismerhetik meg a gyermekek. - Először azért kezdtük el, amikor 8 hónapos volt, hogy közösségbe járjon. Az elejétől kezdve én énekeltem neki, szereti a dalokat, most meg már kéri, hogy azokat a mozgásokat, játékokat dalokat énekeljük, amiket itt csinálunk a Margóval, igényli otthon is - mondta Szabó-Szajkó Nikolett.

A játékklubban a zenei nevelés mellett a kötődés, az együtt töltött idő fontossága is szerepet kap. - Akkor kerek a világ, hiszen a nevében is benne van, kikerekedik a világ, ha az anya ölében egy pár percet benne vagyunk és akkor nincsen más. Ez a pár perces höcögtető, lógázó, cirógató azt jelenti a gyermeknek, hogy enyém az anya, kerek a világ, jól érzem magam, biztonságban vagyok és ez később majd elkíséri az életében - fogalmazott Vajda Margit zenepedagógus. A foglalkozásokon megtanult ölbéli játékokat pedig a szülők, nagyszülők otthon is szívesen használják.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.