170 tartósélelmiszer-csomagot állított össze a nagykanizsaiaknak köszönhetően a Magyar Vöröskereszt Idősgondozási Központja

Liszt, cukor, étolaj és tésztafélék is kerültek az idősek és rászorulók számára összeállított csomagokba. A Magyar Vöröskereszt már hosszú ideje megszervezi tartósélelmiszer-gyűjtését az egyik nagy bevásárlóközpontban. – Az idén a nagykanizsai lakosoknak köszönhetően több mint 170 tartósélelmiszer-csomagot sikerült összegyűjtenünk – a Tescóban volt ez az adománygyűjtés. Ezeket szállítjuk ki tizenkettő településre és Nagykanizsa városában – mondta el Dr. Tóth-Bagó Mónika, a Magyar Vöröskereszt Idősgondozási Központ intézményvezetője.


A melegételt és a csomagokat péntek délelőtt szállították ki a rászorulóknak

Az akcióhoz ezúttal a nagykanizsai 1-es posta dolgozói is csatlakoztak, akik a jövőben is folytatnák jótékony tevékenységüket. – A nagykanizsai postán egy nagyon jó munkatársi közösség alakult ki, közös programokat is szoktunk szervezni és gyakran főzünk is. Kora ősszel vetődött fel a társaságban annak a gondolata, hogy ha képesek vagyunk ételeket előállítani, akkor ezt megtehetnénk jótékonysági céllal is. Ebből adódott ez a lehetőség, hogy a mai napon a Vöröskereszttel együttműködve idős, rászorulók részére – 100 embernek– készítettünk melegételt – árulta el Lipics Győző, a Nagykanizsa 1-es Posta vezetője. A Magyar Vöröskereszt Idősgondozási Központjának vezetője szerint ez az akció azért is példaértékű, mert korábban még soha ennyi adomány nem érkezett hozzájuk az összefogásnak köszönhetően. A melegételt és a csomagokat péntek délelőtt szállították ki a rászorulóknak.