77 millióval rövidítette meg ismerősét - jogerős ítélet

A Zalaegerszegi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa 2019. december 3-án hozott jogerős ítéletet annak a férfinak a perében, aki 77 millió forintot kölcsönösszeget befektetések helyett saját céljaira fordított - közölte honlapunkkal Dr. Vándor Virág a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

A korábban a megyeszékhelyen ügyvédként dolgozó férfi nagy hasznot hozó befektetésre hivatkozva ismerősétől 2010-ben 77 millió forintot kért és kapott kölcsön 1 évre kamatmentesen. Az első két részletet a megállapodásuk szerint kiegyenlítette, a további fizetéstől azonban elzárkózott, helyette korábbi adósságait rendezte és saját céljaira fordította a kölcsön kapott pénzt. Mivel a sértett időközben végrehajtási eljárást kezdeményezett, a vádlott több, tulajdonában lévő ingatlant gyermekének ajándékozott. Az eljárás során a 77 millió forint kárból 7,5 millió forint visszafizetéssel, míg 2 millió forint a végrehajtás során megtérült.

2018. november 27-én elsőfokon a Nagykanizsai Járásbíróság hozott ítéletet az ügyben, s a vádlottat csalás bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott és védőjének fellebbezése nyomán a Zalaegerszegi Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2019. december 3-án az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta, a polgári jogi igényt egyéb törvényes útra utasította.

Az ítélet jogerős.