A BLG gárdája nyerte a XI. Fekete Szabolcs Futsal Emléktornát

2019. dec. 5.

A BLG gárdája nyerte a XI. Fekete Szabolcs Futsal Emléktornát. A kupáért a hat kanizsai középiskola csapata lépett parkettre a Zsigmondy-csarnokban. A dobogóra a házigazdák mellett még a Thúry alakulata állhatott fel. 

Több mint 10 éve már, hogy egy teremtornával emlékeznek meg a fiatalon elhunyt pedagógusról, Fekete Szabolcsról. A kupát idén speciális futsal szabályrendszerrel tartották meg. Ezzel a szervezők célja a támadófutball elősegítése, és a diákok technikájának fejlesztése volt. – Próbáljuk azt, hogy ne a defenzív csapatok domináljanak, hanem a támadó szellemű csapatok irányítsák a játékot. Hiszen az teszi igazán széppé a futballt. Hátul el lehet passzolgatni a labdát, szép az is, de igazából mindenki, az emberek, a szurkolók is a helyzetekre, a gólokra kíváncsiak. S ezért próbáltunk olyan szabályrendszert kialakítani, hogy ezt meg tudjuk valósítani. Ez a teremtorna is régen sima kispályás labdarúgásként volt meghirdetve - fogalmazott Váradi Gábor fő szervező, a Zsigmondy-iskola testnevelője.

A torna presztízse évről évre nő, a testnevelők és a diákok között is ez az egyik leginkább várt kupa. A szervezők két hármas csoportba sorsolták a csapatokat, az A jelűt – némi meglepetésre – a házigazdák nyerték meg, a B-ben pedig a BLG számított a fő esélyesnek. – Azért is jöttünk el, mert ez egy jó felkészülés lesz a szerdai, megyei diákolimpiai döntőre, ahova a november végi városi diákolimpiai döntőről jutottunk ki. S reméljük, hogy ez a torna össze tudja kovácsolni a társaságot. Az első mérkőzésen jól játszottunk, reméljük, tudjuk folytatni ezt a sorozatot. Meg szeretnénk nyerni ezt a tornát is - mondta el Aczél Péter, a BLG játékosa.

Végül érvényesült a papírforma és Zsigmondy-Batthyány döntőt rendeztek a tornán.  A rendes játékidő 3-3-as döntetlennel zárult, a büntetőpárbajban végül a BLG játékosai koncentráltak jobban, így övék lett a trófea.  A mérkőzések ideje alatt Fekete Szabolcs egykor elfoglalt helyénél végig égett egy mécses tanáriban. A résztvevők a mérkőzések után a sírnál is lerótták kegyeletüket.