A térség könyvtárosainak tartottak karácsonyi ünnepséget a Halis István Városi Könyvtárban

facebook megosztás

A könyvtárosok karácsonyát 2013-ban rendezték meg először, azóta pedig minden évben a Halis István Városi Könyvtárban gyűlnek össze a szakemberek. Az eseményre nemcsak a nagykanizsai, hanem a térség könyvtárainak munkatársait is vendégül hívják. – Valójában azt szeretnénk, hogy azok, akik együtt dolgozunk – mert, hogy az év erről szól – kicsit ünnepeljünk is. A nagykanizsai a Halis István Városi Könyvtár egyben a városkörnyék településeinek a könyvtári ellátásáért felelős könyvtár is, amelyet a megyei könyvtártól kapott megbízatásként végzünk, ezért mi együtt dolgozunk, és erről az egész éves munkáról emlékezünk meg – fogalmazott Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.


Hat település könyvtárosának munkáját ismerték el a rendezvényen

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer az egész országra kiterjedő szolgáltatás, melynek több mint 2600 település a tagja. Zala megyében a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szervezésében a nagykanizsai, a keszthelyi, a letenyei és a lenti városi könyvtár összefogásával végzik a munkát. A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárhoz 46 település tartozik, a legfőbb cél, hogy a kistelepüléseken élők számára is egységes, magas színvonalú közösségi könyvtári ellátást biztosítsanak. – Felmértük a negyvenhat települést, és nagyon sok könyvtár el volt maradva mind bútorzatilag, mind az eszközparkját tekintve, sőt az állományuk is elég elavult volt. Most már nyolc éve – ha jól számolom – végezzük ezt a munkát, és nagyon sikeresnek tekintem. Tizenegy, tizenöt könyvtárnál tartunk, amit megújítottunk. Számtalan könyvtárosnak pedig átadtuk a tudásunkat. Úgyhogy ez egy örömünnep a számunkra, és remélem, hogy a számukra is – árulta el Bognár Csilla, KSZR csoportvezető.

Az eseményen elismeréseket is átadtak azoknak a könyvtárosoknak, akik az egyes településeken példaértékűn, lelkiismeretesen és alázattal végzik munkájukat. Ajándékot ezúttal a miháldi, az eszteregnyei, az orosztonyi, a murakeresztúri, a kacorlaki és a balatonmagyaródi könyvtárosok vehettek át, valamint külön kiemelték Kocsis Edit, a szepetneki IKSZT vezetőjének tevékenységét is. Hári Gábor egyike volt a díjazottaknak. Népművelőként, pedagógusként az 1980-as évek óta tevékenykedik Miháldon, 1990-től pedig könyvtárosként is dolgozik. Bár 10 éve nyugdíjba vonult, de továbbra is aktív résztvevője a falu életének. – A meglepetés erejével hatott, nem számítottam rá, de jól esett és köszönöm szépen ezúttal is. Nyilvánvaló, hogy ez nemcsak nekem szólt, hanem azoknak is, akik a munkám során eddig segítettek, mellettem voltak, támogattak az ügyekben – ezért pedig nekik is meg fogom köszönni a segítséget, és igyekszünk, hogy a továbbiakban is próbáljuk a falu életét egy kicsit színesebbé tenni, és ez által a közösséget szolgálni – mondta Hári Gábor miháldi könyvtáros. A rendezvényt a KSZR tevékenységének éves összefoglalójával, valamint ünnepi vendéglátással zárták. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.