Adventi koncerttel indul az évad Kanizsán

2019. dec. 15.

A Filharmónia Magyarország szeretettel várja régi és új közönségét a nagykanizsai Filharmónia Fortissimo bérlet 2019/2020-as évadában is. Kiemelkedően tehetséges művészek, világhírű együttesek, zongoraművészek, énekesek kápráztatják el előadásukkal a résztvevőket. Hangolódjon karácsonyra a decemberi hangversenyünkkel, lepje meg kedvesét Valentin nap előestéjén egy koncertjeggyel, vásárolja meg a négy koncertes bérletet és gazdagodjon klasszikus zenei élményekkel!

A Fortissimo bérlet 2019. december 20-án egy igazi különlegességgel indul. A bérletben köszönthetjük Magyarország egyik vezető, hivatásos kórusát, a Nemzeti Énekkart. A nyitókoncerten egy igazán meghitt karácsonyi műsort hallhat a közönség, felcsendül egy válogatás a legszebb európai karácsonyi dalokból.

Az új évben, február 13-án az ország egyik kiemelkedő koloratúrszoprán énekesnője, a Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas Miklósa Erika koncertje lesz hallható Nagykanizsán. Az énekesnőt 19 évesen, minden idők legfiatalabbjaként szerződtették a Magyar Állami Operaházhoz, sikere azóta is töretlen világszerte. Az énekesnő partnere Horváth István ének- és harmonikaművész lesz, a Magyar Állami Operaház vezető tenor szólistája, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar rendszeres vendégművésze. A Filharmónia bérlet hangversenyén a harmonika és két csodálatos hang találkozásának lehet tanúja a közönség.

Vermes Tímea szopránénekes és a Philharmonic Brass Quintet március 9-én élményekkel teli és emlékezetes pillanatokat kínálnak a klasszikus zene iránt érdeklődők és a kikapcsolódásra vágyó közönség számára egyaránt.

Végül a világ tíz legjobb zenekara között számontartott Budapesti Fesztiválzenekart, Kertész György gordonkaművészt, valamint Szőke Zoltán kürtművészt köszönthetjük a bérlet évadzáró hangversenyén. Április 6-án felcsendül John Stanley Concerto for strings d-moll című műve, Corelli: Concerto Grosso D-dúrja, Vivaldi Concerto for cello and strings darabja, Mozart 3. Esz-dúr kürtversenye és Britten Simple Symphony műve.

Jegyek és bérletek válthatók a Hevesi Sándor Művelődési Központ információs szolgálatában (Nagykanizsa, Széchenyi tér 5–9.; +36 93 311 468), valamint online a www.jegymester.hu oldalon.