Az EON kikötötte a villanyt, erre a novai férfi begorombult, és felgyújtotta a házat

facebook megosztás

Egy novai férfi gyújtogatással rontotta tovább a saját, valamint édesanyja amúgy sem rózsás helyzetét tavaly nyáron, mikor alaposan begorombult azon, hogy az EON a villanyáramot is kikötötte az általuk bérelt házból. A részletekről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást hírportálunk olvasóinak.

Az 54 éves, novai férfi 2010 óta élt édesanyjával az ő tulajdonában lévő, novai családi házban. Az ingatlan 2013-ban a Magyar Állam kizárólagos tulajdonába, és a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. sértetti képviselő vagyonkezelésébe került, így a továbbiakban a terhelt és édesanyja lakásbérleti szerződés alapján, bérlőként lakott az ingatlanban.

Az ittas állapotban lévő és egyedül otthon tartózkodó terhelt 2018. június 19. napján, 10 óra körüli időben ingerült állapotba került azért, mert a reggeli órákban az EON munkatársai a házból kikötötték a villanyt. Ekkor dühében elhatározta, hogy felgyújtja a házat. Magához vett egy 2 literes, benzinnel töltött flakont, kiment az utcára, majd a ház előtti járdáról, a flakonnal betörte az édesanyja által használt, 4x4 méter alapterületű szobájának ablakát. Benzint locsolt az ablakpárkányra, és a benzines flakont a szobába dobta. Ezután a férfi meggyújtott egy gyufaszálat, bedobta a szobába, majd a falu központja felé távozott.

A szobában tűz keletkezett: meggyulladt több műszaki cikk és használati tárgy is, valamint az ablak a rajta lévő redőnnyel, míg a falak és ajtók füsttel szennyeződtek. A terhelt közeli szomszédja észlelte a vádlott cselekményét, így a tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta. A tűzzel okozott kár elérte a 724.000 Ft-ot. A Lenti Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat az 54 esztendős, novai férfi ellen a határ menti kisváros járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.