Az Európai Unió jövőjéről tartott előadást Zupkó Gábor a Cserháti-iskolában

facebook megosztás

Az Európai Unió jövőjéről tartott ma előadást Zupkó Gábor a Cserháti-iskolában. Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője először Balogh Lászlóval tárgyalt. A politikus kanizsai látogatásának második állomása volt a szakiskola, ahol interaktív beszámolót tartott a fiatalokat leginkább érintő uniós kérdésekről.

A Cserháti-iskola tagja az Európai Parlament Nagykövet Iskola programnak. A kezdeményezés fő célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt. – Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy diákjaink pontos és valós támogatást kapjanak arról, hogy mi folyik az EU-ban. Tudják, hogy az, amit olvasnak, hallanak, akár a közösségi oldalakon, akár a hivatalos médiában, az mennyire tükrözi a valóságot, milyen mélységű információ. Vendégünk ma Európa jövőjéről fog a gyermekeknek előadást tartani, ami rendkívül fontos, hiszen nagyon sokan, a szakképesítésük megszerzése után nem Magyarországon, hanem külföldön helyezkednek el – fogalmazott Péterváriné Kiss Sarolta igazgató.


Zupkó Gábor az Európai Unió jövőjéről tartott előadást a Cserháti-iskolában

A Párbeszéd a polgárokkal - Európa jövője című előadásában Zupkó Gábor az Európai Uniót napjainkban leginkább érintő kérdésekről, valamint a gazdasági és politikai egyesülés kialakulásáról is beszélt a diákoknak. A politikus szerint a magyar középiskolások nyitottak az uniós tanulmányi lehetőségek felé. – Sok kérdés szokott vonatkozni az oktatással kapcsolatos uniós programokra. S bár az Európai Uniónak nincs jelentős hatásköre az oktatáspolitikában, hisz az elsősorban nemzeti hatáskör, de több olyan szakpolitikai kezdeményezése van, amely segíti az oktatás minőségének javítását, illetve lehetőséget biztosítanak a hallgatók számára. Említhetjük az Erasmus-programot, amely úgy indult, mint egy tanulmányi program, egyetemi hallgatók számára, de ma már középiskolák közötti együttműködést is támogat – mondta el kérdésünkre az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője.

Az előadáson négy cserhátis osztály és az iskola több pedagógusa is részt vett.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.