Báloztak Palinban

A szülők és a tanárok közti bizalom, a közösség erősítése volt a célja a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskolában tartott alapítványi bálnak. A rendezvény emellett jótékony célokat is szolgált: a büfé bevételét iskolai programokra fordítják.

Második alkalommal viselte a hajdani nemes nevét a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola bálja, amely hosszú múltra tekint vissza. A pedagógusok és a szülők évről évre együtt töltenek egy könnyed, vidám hangulatú estét, ez pedig jó hatással van a közösségükre.

– Pedagógusok és szülők: mi egy oldalon állunk. Van egy közös kapocs, a gyermek, minden család legfontosabb és legféltettebb kincse. A gyerekeket ránk bízzák a szülők, bíznak bennünk. Azt tapasztaljuk, hogy ez a bizalom és az iskola iránti elköteleződés évről évre nő, s egyre több gyermek jön hozzánk minden évben, sőt, a bálnak is nő a létszáma – fogalmazott Suhai Zsolt intézményvezető.


Az iskola vezetősége úgy érzi, évről évre nő a bizalom a palini iskola és az ott folyó oktatás iránt

A rendezvényen 150-en vettek részt, a vendégeket Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, valamint Balogh László polgármester is köszöntötte.

– Palin falu volt, de most erős városrész, amelyben megvan a hagyománytisztelet, s ahol a templom és az iskola erős kell hogy legyen. És megvan benne a modernitást mutató új rész – mondta Balogh László polgármester.

A közösségépítés mellett az est a könnyed szórakozásról szólt, de a rendezvény jótékony célokat is szolgált. A bálon befolyt bevételt az intézmény alapítványa kapja, amely egyebek mellett iskolai ünnepségekre és más programokra, például a diákok farsangi báljára és a gyermeknapra fordítja az összeget.