Bár nehezebben lehet helyet találni, mégis többen örülnek annak, hogy nem kell fizetni a parkolásért

facebook megosztás

December 7-e óta ingyenesen lehet parkolni a város minden pontján. A kedvezményre vonatkozó javaslatot Berta Krisztián, az Éljen VárosuNk! Egyesület képviselője terjesztette be a november 28-i közgyűlésen. A képviselő ezzel az intézkedéssel ugyanis újra vonzóbbá szerette volna tenni a belvárost a külterületeken élők számára.

– Úgy gondoljuk, hogy ezzel egy jó lépést teszünk előre mind a város életében, mind a vállalkozók kapcsán. Amit az előterjesztésben leírtunk azt nem kívánom tovább ragozni – fogalmazott Berta Krisztián, az Éljen VárosuNk! Egyesület képviselője.


Az ünnepi időszakra vonatkozó ingyenes parkolásról szóló rendelet az elmúlt szombaton lépett érvénybe

A Fidesz-KDNP soraiban azonban nem aratott osztatlan sikert az előterjesztés és többen is arra hivatkoztak, hogy a megnövekedett forgalom miatt káosz alakulhat ki a belvárosban.

– Nincs megfelelő mennyiségű parkolóhely, és ha most ingyenes lenne a parkolás gyakorlatilag egy hónapon keresztül, akkor lehet, hogy kialakulnának olyan helyzetek, hogy reggel nyolcra bejönnek azok az emberek, akik dolgozni járnak, leteszik az autójukat és napközben az, aki ügyet akar intézni - mondjuk bankban vagy bárhol - nem tud megállni itt, a belvárosban december közepén, amikor az ünnepek előtt pont a bankügyeit akarja intézni. Tehát ez hátrányos is lehet bizonyos embereknek – hangsúlyozta Bizzer András, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A hosszas vitát követően a képviselők nyolc igen, kettő nem és öt tartózkodással foglaltak állást. 

Hétfőn délelőtt egymásnak adták át a helyet az autósok, majd néhányan rutinból a parkolóautomata felé vették az irányt, mert nem tudták, hogy nem kell fizetni a parkolásért.

– Én is akartam venni jegyet, csak aztán nem tudtam venni – mondtam is magamnak, hogy mi a fene van most. Nagyon jó ez. Ha egy hónapig tart, akkor pont a karácsonyi időszakban van ez és így rendben van – mondta Kovács Sándor.

Akadt azonban olyan is, aki már értesült a rendelet érvénybelépéséről. 

– Egy hete tudtam meg körülbelül – négy-öt napja vagy egy hete. Szerintem ez egy jó kezdeményezés, főleg így karácsony előtt, hiszen jönnek az emberek vásárolni. Igaz, hogy nehezebben lehet helyet találni, de valamit valamiért. Ennyit tudok mondani erről – nyilatkozta Hoffmann Tamás. Bár a Kanizsa Televízió Híradója által megkérdezettek szerint érezhetően nehezebben lehet parkolóhelyet találni, a kezdeményezésnek mégis örülnek. A városban ingyenesen parkolni január 3. éjfélig lehet.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.