Célba értek a szeretetdobozok

Cseresnyés Péter, az akció fővédnöke ma személyesen vitt ajándékcsomagokat rászoruló kanizsai családoknak. Az Egy doboznyi szeretet elnevezésű akcióban idén mintegy 3 500 csomag gyűlt össze.

Nagy volt az öröm ma a Csengery utcában. Horváth Mónika és Vajda Erik öt közös gyermeket nevel a szociális bérlakásban. A szeretetdobozok az ő karácsonyukat is szebbé tették.

– Ötgyermekes anyuka vagyok. Kaptunk szeretetcsomagot karácsony alkalmával. Nagyon örültek a gyerekek, s mi is, hogy lehetővé tették azt, hogy szebb karácsonyuk legyen a gyerekeknek – mondta Horváth Mónika.

Az elmúlt évekhez hasonlón idén is két családnak Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója személyesen adta át a szeretetdobozokat. Az akció fővédnöke a Híradónak elmondta: az idei karácsonyra összegyűjtött több mint 3000 cipősdoboznyi ajándék jól bizonyítja a jótékonysági akció sikerét és a kanizsaiak összetartó erejét.

– Szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett a szeretetdobozok csomagolásában, az adományozásban, a gyűjtésben, s a kihordásban, s azt a munkát, amit az elmúlt hetekben, napokban végeztek. Biztatást ad ez a jelentős számú szeretetdoboz arra, hogy a következő években, amikor meghirdetjük majd ezt az akciót, hasonló mennyiségben gyűlik majd össze szeretetdoboz. Legfőképpen azért bízom ebben, mert ennyi gyermeknek okozunk nagyon-nagy örömet – fogalmazott a politikus.

Makai Adrienn és Baranyai Richárd nagyon nehéz körülmények között neveli két gyermekét Csengery úti átmeneti otthonukban. A jótékonysági akciónak köszönhetően Klarissza és Nikolász már új játékokkal játszhat karácsonykor.