Csó-tó kör szilveszterkor is!

facebook megosztás

Az év utolsó reggelén is edzőcipőt húztak a Kanizsai Futóklub tagjai. A kilométervadászok ezúttal a Csónakázó-tó melletti Zöldtáborban találkoztak, és onnan indultak a Csó-tó körre. Volt, aki többször is lefutotta a csaknem öt kilométeres távot.

A karácsonyi lakomázás után sem csökkent a futókedv a klub berkein belül. A legtöbben odafigyeltek az ünnepek alatt bevitt kalóriamennyiségre, és fogadalmat is tettek 2020-ra.

– Elég nagy fába vágom a fejszém: szeretném teljesíteni a Spartan Beast-et, és a Vadlán Ultra nevű terepfutóversenyt is csapatban – árulta el kérdésünkre Pacsa Zoltán.


A bemelegítést, amely legalább olyan fontos, mint maga a futás, Nagy Mónika, a klub vezetője (kék pólóban) vezényelte (Fotó: Gergely Szilárd)

Az óévbúcsúztató futás ezúttal is tömegeket mozgatott meg. A résztvevők a mintegy öt kilométeres Csó-tó kört tették meg, volt, aki többször is.

2019-ben számtalanszor sportolhattak együtt a futás szerelmesei, a programokat az önkormányzat és helyi vállalkozások is támogatták.

– Nagyon különbözőek vagyunk: van, aki rövidet szeret futni gyorsan, más hosszabbat lassabban. Van, aki inkább reggel, és olyan is, aki pedig este… A programjaink is ilyenek. Voltak nyári futások nagy melegben, téli futások hűvös időben, kergettük a hullócsillagokat éjszaka, karácsony előtt pedig a rénszarvasokat. Az óraátállításkor Vissza a jövőbe-futást szerveztünk, szóval igyekszünk minden egyes ünnepet és alkalmat kihasználni arra, hogy fussunk egy kicsit együtt – sorolta az idei eseményeket Léhart Zoltán, a klub alelnöke.


Festői szépségű táj várja minden évszakban a Csónakázó-tó környékén a futás szerelmeseit (Fotó: Gergely Szilárd)

A 119 tagot számláló futóklub az egyik legaktívabb közösség a kanizsai sportéletben. 2020-ra az ideihez hasonlóan mozgalmas évet ígér.

– Ugyanezt a vonalat szeretnénk folytatni. Tehát nem igazán a versenyeken lesz a hangsúly, bár azokból is lesz majd, hanem a közösségépítés lesz a középpontban, hogy egyre több embert tudjunk megmozgatni. Ahogy elkészült a Csónakázó-tónál ez az új út, még inkább látjuk, hogy emiatt is jönnek: eddig nehézséget okozott, hogy olyan terepen kellett futni, amelyen nem lehetett nagyon egymás mellett haladni és beszélgetni. Ahogy egyre többen vagyunk a klubban, egyre több ismerőst bevonzanak a tagok – mutatott rá Nagy Mónika, a Kanizsai Futóklub elnöke.


A futás egyre népszerűbb Kanizsán is (Fotó: Gergely Szilárd)

A klub sikeréhez az is hozzájárul, hogy a futás egyre népszerűbb – ennek pedig az a titka, hogy bárki bármikor elkezdheti, rendszeresség esetén pedig jól mérhető és látványos a fejlődés.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.