Elismerés a civileknek

Idén is elismerik a civileket – a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület összegezte a beérkezett jelöléseket, amelyek alapján kiválasztotta, kik kapjanak kitüntető címet a Köszönet Napján. A díjátadót egy hét múlva tartják. 

Tavaly hét erkölcsi díjat is átadtak a Köszönet Napján. 2007 óta a civil szféra számos képviselőjére felhívta a figyelmet a rendezvény, emellett a vendégek száma is megnégyszereződött 2018-ra. Évről évre nagyobb az érdeklődés, így azok munkája is előtérbe kerülhet, akik többnyire a háttérben teszik a dolgukat – mint például az önkéntesek.

– Az egy fontos dolog, hogy egy napra vagy egy órára ők is a rivaldafénybe kerüljenek, és elismerjük a munkájukat. De az is fontos, mivel a civil szektor nem tud dolgozni a másik kettő – az állami-önkormányzati és a vállalkozói – nélkül, hogy közelítsük az álláspontokat – mondta Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke.


A részletekről sajtótájékoztatót is tartottak

A szervezet kuratóriuma egy hónapon át várta a jelöléseket, majd ezek alapján eldöntötte, ki kapja idén az év civil embere, önkéntese, közössége, mecénása, szponzora, valamint fiatalja díjat.

– Nagy harcok árán sikerült kiválasztanunk a díjazottakat, akikről egytől egyig elmondhatjuk, hogy megérdemlik a kitüntető címet. Ha tehetnénk, sokkal több embernek odaadnánk az elismerést, hiszen nagyon sokan tevékenykednek Nagykanizsán, de pont azért, hogy ennek a díjnak megmaradjon az értéke, mindig egy, maximum két jelölt kap elismerést egy kategóriában – árulta el Szollár-Nikolics Zsanna, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ifjúsági munkacsoportjának elnöke.

A szervezők a napokban értesítik a díjazottakat, akik a Köszönet Napján vehetik át elismerésüket. Ekkor adják majd át az Alig-Vár Jótékonysági Gyermektábor támogatóinak járó, aranyfokozatú szponzori címeket is. A rendezvény december 11-én 17 órakor kezdődik a városi könyvtár harmadik emeleti konferenciatermében.