Évzáró ünnepséget tartottak a kanizsai kajakosok

facebook megosztás

Ünnepi vacsorával búcsúztatták az esztendőt a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub tagjai. A dél-zalai klub eredményekben gazdag évet zárhat, köszönhetően a tehetséges fiataloknak.

– Nagyon sok válogatottunk van – két ifjúsági válogatottunk, egy serdülő válogatottunk és három kölyök válogatottunk, valamint egy légiós válogatottunk is van, tehát rájuk mind büszkék vagyunk. De azokra a fiatalokra is, akik helyezéseket értek el a különböző bajnokságokon és pontokat gyűjtöttek – fogalmazott Sári Nándor, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke.


A rendezvényen a kiemelkedő eredményeket elért fiatalokat is díjazták

A rendezvényen elhangzott, a sikerhez nemcsak kitartásra és szorgalomra van szükség, hanem támogatókra is. Az ünnepségen a világ vezető hajógyártójának alapítója és tulajdonosa, Richard Seruga is részt vett, aki Lengyelországból érkezett Nagykanizsára. Richard Seruga a Kanizsa Televízió Híradójának elmondta, büszke arra, hogy Magyarország új generációjának munkáját segítheti.

– Úgy emlékszem, hat évvel ezelőtt keresett meg Nándor azzal, hogy befejezte a munkát a szövetséggel és újabb tervei vannak – edzőként szeretne segíteni egy kisvárosnak, Nagykanizsának. Azt kérdezte, tudnád támogatni ezt a klubot? Mert nagy szükségünk lenne a segítségedre. Akkor azt mondtam, hogy rendben van és így kezdődött minden – árulta el Richard Seruga, a Plastex Composite Company alapítója, vezetője.

Az évzáró vacsorán immár hagyomány, hogy a kiemelkedő eredményeket elért fiatalokat külön is díjazzák. Ebben az évben az Év Utánpótlás Versenyzője díjat Kiskó Réka nyerte el, aki serdülő válogatott is lett. 

– Nem kezdtem jól az évet a Maraton Magyar Bajnokságon, viszont a rövidtávos versenyeken már egész jól szerepeltem. Az ORV-vel bezárólag azonban büszke vagyok magamra, és végül szerintem egy egészen jó évet zártam. Sári Nándornak nagyon sokat köszönhetek, ő az edzőm, és ez nélküle nem sikerülhetett volna – nyilatkozta Kiskó Réka.

Az Év Ifjúsági Versenyzőjének járó vándorserleget első alkalommal adták át, amit Kurucz Levente érdemelt ki. A fiatal már az év elején bizonyított, a Maraton Bajnokságon ugyanis első helyezést ért el 15 kilométeren, párosban, 25 kilométeren pedig egy harmadik hellyel gazdagodott.

– Utána a Vidék Bajnoksággal folytattuk az évet, ott is remekül szerepeltünk – két első, egy második és egy harmadik helyet hoztam el. Majd következett a Magyar Bajnokság, ahol két első helyet és két második helyet szereztem, amivel kvalifikáltam magam az ORV-re. Ez egy korosztályos világbajnokság, ahol K1-ben, 500 méteren, 1000 méteren és 200 méteren indultam. 200-on negyedik lettem, 500-on és 1000-en második, a K2 200-at pedig megnyertük Tótpeti Attilával – mondta Kurucz Levente.

A Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub vezetői és edzői arra is büszkék, hogy a 160 magyar klub közül a tavalyi 25. helyről idén a 21. helyre lépett előre az egyesület. A klub jövőbeli tervei között pedig az Ifjúsági Európa Bajnokságon való indulás is szerepel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.