Hévízi luxusszállodában dőzsölt, de fizetni nem akart a szegedi férfi

Nyolcszázezer forintos kárt okozott egy 61 esztendős férfi, aki egy kiskunmajsai nővel érkezett az Alföldről Zalába. A férfi napokig dőzsölt egy hévízi luxusszállodában, de fizetni nem akart. A bűnügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője számolt be hírportálunk olvasóinak.

Az 1958-ban született szegedi férfi egy rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, munkanélküli személy, aki Szeged város területén fiktív lakcímmel rendelkezik, és valójában ismerősöknél tartózkodik. A terhelt 2019. év elején, egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy kiskunmajsai nővel, akivel ezt követően több alkalommal is találkozott.

A vádlott 2019. április 17-én, egy szegedi utazási irodában a húsvéti hosszú hétvégére, 2 személyre szóló, 4 éjszakás szállást foglalt ellátással egy hévízi szállodába előleg fizetése nélkül azzal, hogy a szállás és ellátás díját a helyszínen fizeti majd ki. A terhelt arról biztosította nőismerősét, hogy a wellness hétvégét ajándékba kapja tőle, hévízi tartózkodásuk teljes költségeit ő maga állja. A terhelt ugyanakkor készpénz, bankkártya nélkül érkezett meg a szállodába, ahol a bejelentkezés során SZÉP kártyával történő fizetést ígért, majd a 4 éjszaka elteltét követően úgy nyilatkozott, hogy mégis készpénzben fizet majd.

A kiskunmajsai nő – abban a tudatban, hogy a terhelt a számlát rendezi – 2019. április 23-án elhagyta a szállodát, melyet követően a terhelt a recepción további 8 nappal, április 30-ig meghosszabbította tartózkodását. A terheltet a következő napokban a szálloda részéről többször is felszólították a fizetésre, amelyre mindig kitérő válaszokat adott. Azzal magyarázkodott, hogy rövidesen pénzt utalnak a részére, ha pedig nem érkezne meg a pénze, akkor kötvények beváltásából jut bevételhez. A szegedi férfi szándéka ugyanakkor mindvégig a szálláshely alkalmazottjainak megtévesztésére irányult: a hévízi szálloda szolgáltatásait úgy vette igénybe, hogy semmilyen vagyonnal és pénzzel nem rendelkezett, emiatt a felhalmozott tartozásának kifizetésére lehetősége sem volt.

A terhelt a szálláshely alkalmazottjainak tévedésbe ejtésével végül 807.540,- Ft kárt okozott a hévízi szállodának, amelyért a Keszthelyi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat ellene a Balaton-parti város járásbíróságán.

Papp Attila