Így lesz természetközelibb város Nagykanizsából

A Szabadics Zrt. összesen mintegy 809 millió forintos beruházással fejleszti a Zala megyei város utcáit, tereit és parkjait - írja magyarepitok.hu.

Két részprojektben vállalt el feladatokat a Nagykanizsa Zöld Város beruházásban a szintén Zala megyei illetőségű - sőt, mint nemrég kiderült 2020-ban a székhelyét is Nagykanizsára költöztető - Szabadics Zrt. A Közbeszerzési Értesítő adatai szerint a dunántúli mélyépítés egyre jelentősebb szereplőjeként ismert cég nemrég nettó 809 millió forint értékben állapodott meg a várossal két feladat elvégzéséről. Egy részprojektre pedig opciós jogot tart fent a beruházó önkormányzati cég.

Közel 10 ezer négyzetméternyi zöldfelületet élesztenek újjá

A Szabadics Zrt. elvégzi az Eötvös tér közel 7 ezer négyzetméternyi zöldfelületének környezetrendezését, melybe többek között 3740 új növény telepítése és kerékpárút-építés is tartozik. A Deák tér mintegy 2 ezer négyzetméternyi zöldterületének újjáélesztését is elvállalták, ennek során szintén új növényeket telepítenek többek között (szám szerint 1495-öt). 

További fejlesztésekre is készülnek

Emellett a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.-nek lehetősége van még elvégeztetni a céggel a Széchenyi tér zöldfelületének rehabilitációját is az opció alapján. Itt több mint 2600 négyzetméternyi zöldterületről van szó, az alprojekt részeként pedig 633 új növényt telepítenének. Emellett közterület-rendezést, térburkolat-lerakást és több másik feladatot is elvégezhetnek.

A Szabadics Zrt. már korábban is dolgozott több alkalommal Nagykanizsán: idén januárban, tavaly októberben és 2017-ben is beszámoltunk a cég által kivitelezett beruházásokról.

Forrás: magyar építők.hu/Szabó Ákos