Inkeyek nyomában

Megnyílt az Inkeyek nyomában című dokumentumkiállítás a HSMK-ban. A tárlaton nemcsak az Inkey család rövid történetét ismerhetik meg az érdeklődők, hanem azokat a helyszíneket is, ahol valaha a család tagjai éltek, gazdálkodtak. A kiállítás létrejötte a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola és a Dr. Mező Ferenc Gimnázium együttműködésének köszönhető. Két évvel ezelőtt ugyanis a Thúry György Múzeum felkérésére a mezős diákok is csatlakoztak a keszthelyi Balatoni Múzeum „A mi városunk másképp” című mintaprojektjéhez. Ennek keretében a fiataloknak lehetőségük nyílt egy városi séta megtervezésére és bemutatására, melynek témájául az Inkey család története szolgált. Miután a Palini-iskola 2018-ban felvette Inkey Boldizsár nevét, egyértelmű volt, hogy segítik a kutatást. A fiatalok által összeállított anyagot már a Palini-iskolában és a Mező-gimnáziumban is bemutatták, a jövőben pedig más helyszínekre is szeretnék elvinni. A kiállítás a HSMK színházi előcsarnokában december 21-ig, majd január 2-tól 10-ig az intézmény nyitvatartási idejében tekinthető meg. 


A kiállítás a HSMK színházi előcsarnokában december 21-ig, majd január 2-tól 10-ig az intézmény nyitvatartási idejében tekinthető meg

– Én azt gondolom, hogy ez ékes példája annak, hogy össze lehet kapcsolni különféle intézményeket – általános iskolát gimnáziummal, múzeummal. Lelkes diákok, amatőrök tudnak együttműködni professzionális muzeológusokkal, pedagógusokkal. Azt hiszem, hogy ez az együttműködés annak is példája, hogy Nagykanizsa városában a különböző közintézmények között érdemes a szálalkat szorosabbra kötni – főleg, hogyha egy helyi ügyről van szó – fogalmazott Suhai Zsolt, a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola intézményvezetője.