Ismét megbukott egy „rokkantkártyával” trükköző zalai

facebook megosztás

Nemrégiben számoltunk be egy emberről, aki nem máshol, mint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság parkolójában próbált trükközni egy más nevére kiállított mozgáskorlátozott igazolvánnyal. Aztán dr. Papp Judit, a Szolnoki Törvényszék bírája adott egy minden részletre kiterjedő interjút a témakörben, de amint az alábbi bűnesetből is látszik, sok emberhez nem jutott el még: a más nevére szóló „rokkantkártyát” felhasználni bűncselekmény! A büntetőjog szerint közokirat-hamisítást követ el az, aki más igazolványát használja fel ily módon, ilyen célra.

Így járt az a 69 éves férfi is, aki félig a kereszteződésbe belógva, félig a járdát elfoglalva parkolt szabálytalanul, mindezt pedig más nevére kiállított mozgáskorlátozott igazolvánnyal próbálta elsumákolni. A részletekről dr. Pirger Csaba főügyészségi ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a közvéleményt.

Egy korábban már büntetett, zalaegerszegi, 69 éves férfi mozgásában korlátozott fia részére 2019. május 08. napján ún. „Parkolási Igazolvány a mozgásában korlátozott személy részére” elnevezésű közokiratot állítottak ki. Az idős terhelt 2019. június 8. napján, 10 óra 50 percet megelőző, pontosabban már meg nem határozható időpontban Zalaegerszegen, a Kovács Károly tér 5. szám előtti területen – mivel nem talált parkolóhelyet – félig a járdán, valamint a kereszteződésbe is belógva, szabálytalanul parkolt le a gépjárműjével.

Majd – annak ellenére, hogy fia nem tartózkodott a személygépkocsiban – az autó szélvédője mögé, a műszerfalra (jól látható helyre) kitette a fia nevére szóló parkolási igazolványt, majd távozott a személygépkocsitól. Amikor a terhelt visszatért az autójához, egy rendőrjárőr igazoltatta. Mikor közölték vele, hogy szabálytalanul parkolt, az idős férfi – azért, hogy a szabálytalan parkolásra való jogosultságát igazolja – átadta a vele szemben intézkedő rendőröknek a fia részére kiállított parkolási igazolványt. Azonban, ezzel bűncselekményt követett el, ezért a rendőrök előállították, feljelentették, majd a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a 69 esztendős férfi ellen a megyeszékhely járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.