Kanizsai mentőápolót bántalmazott egy szepetneki férfi

facebook megosztás

Sajnos, az eset már majdhogynem „szokványos”: a mentősök csak segíteni akarnak, a sérült pedig – cseppet sem hálás módon – rájuk támad. Az elszomorító bűnügy részleteiről dr. Pirger Csaba tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

Az idei esztendő elején, 2019. február 19-én, a délutáni órákban az Országos Mentőszolgálat mentőgépkocsival végzett betegszállítást Szepetnekről, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi osztályára. Az autóban két mentőápoló, valamint a gépkocsivezető foglalt helyet. Szepetnekre érkezéskor, a Petőfi utcában egy 1948-ban született szepetneki férfi, a későbbi terhelt kerékpárral közlekedett a mentőautóval szemben, miközben ittassága miatt leesett a drótszamárról.

Az egyik mentőápoló odament hozzá, hogy megnézze a sérülését. Mivel az ittas állapotban levő idős férfinek fejsérülése volt, megkérte: szálljon be a mentőautóba, hogy bevihessék a nagykanizsai kórházba, kivizsgálásra. A férfi ennek eleinte nem akart eleget tenni, majd többszöri rábeszélés után, végül mégis beszállt a mentő gépkocsiba. Az autóban a másik mentőápolóval szemben foglalt helyet, aki őt a biztonsági övvel rögzítette. Mellettük ült a másik beteg, akihez a háziorvos korábban a mentőkocsit kihívta.

Útközben, miután a gépkocsi Nagykanizsára ért, a terhelt hirtelen agresszívvá vált, ki akart bújni a biztonsági öv alól. Az ápoló többször vissza is igazította rá a biztonsági övet, melynek során az idős férfi felemelte a karját és meg akarta őt ütni. A mellette ülő beteg azonban megfogta a vádlott karját, aki ezért őrá támadt rá, és egy alkalommal, a jobb lábán meg is rúgta.

Ezután az ápoló közéjük állt, hogy a terhelt a beteget tovább ne bántalmazhassa. A férfi ezért a mentőápolót is lábon rúgta, aki ezt követően lefogta: így érkeztek oda a nagykanizsai kórházhoz, ahol egy rendőrjárőr várta az autót, ugyanis a mentésirányítás időközben már értesítette a rendőrséget. Mivel a mentőápoló közfeladatot ellátó személy, ezért a Nagykanizsai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az idős, szepetneki férfi ellen a dél-zalai város járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.