Kézműves játszóház a családi hétvégén

A családi hétvége keretében tartották meg az aktuális kézműves játszóházat a HSMK-ban. Mézeskalács-készítést, karácsonyi díszek gyártását lehetett megtanulni a szakavatott vezetők segítségével. A program rendszeresen nagy tartják meg a művelődési házban, mindig vannak kisgyermekes családok, melyek kihasználják a lehetőséget, hogy saját készítésű termékekkel örvendeztessék meg családtagjaikat, és esetleg tanuljanak is a jelenlevőktől.

Hála Istennek, mindig akadnak olyanok, akik érdeklődnek ez iránt az elfoglaltság iránt, és örömmel tapasztalom, nemcsak kislányok, hanem kisfiúk is, meg nagyszüleik, szüleik jönnek ezekre az alkalmakra - mondta el Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK tagintézmény-vezetője.


Szülők, nagyszülők és gyermekek együtt szorgoskodtak a kézműves délutánon.

A résztvevők között valóban volt „fiús nagymama” is, Tóth Lászlóné két unokájával együtt díszítette a mézeskalácsot szombat délután.

– Voltunk már többször is ezen a foglalkozáson, és a gyerekek már az óvodában is voltak hasonló foglalkozáson, csináltak hasonló dolgokat. Mellette nagyon mozgékonyak, de rá tudom őket venni, szeretik csinálni, és nem otthon a számítógép, a laptop előtt ülnek - fogalmazott Tóth Lászlóné Gizella. A Kanizsai Kulturális Központ Családi Hétvége elnevezésű programsorozata a napokban is folytatódik.